Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Poklady francouzské kuchyně: Jablečné palačinky

4–8 porce
do 1 hodiny
Poklady francouzské kuchyně: Jablečné palačinky
Poklady francouzské kuchyně: Jablečné palačinky Autor: Francouzská venkovská kuchyně
Francouzsky se nazývají pescajoune a pocházejí z jihu Francie. Jablka se přidávají přímo do těsta, které je díky pohankové mouce vlastně docela zdravé, i když palačinky se samozřejmě smaží na pánvi. Odlehčené jsou i díky sněhu, který se do těsta na závěr vmíchává.
Reklama

Článek

Palačinky plněné jablky ve slaném karamelu Foto:

Vyzkoušejte báječné recepty na sladké i slané palačinky

Pro přípravu samotných palačinek je potřeba minimum surovin, a přesto z nich snadno vykouzlíte výborné jídlo, na kterém si pochutnají děti i dospělí.
Reklama

Postup

  1. Jablka oloupejte, vykrojte jádřinec a nakrájejte na tenké plátky. Do velké mísy prosejte pohankovou mouku, hladkou mouku a prášek do pečiva. Přimíchejte cukr a sůl a metličkou zašlehejte mléko a žloutky. Vmíchejte rozpuštěné máslo a rum. Těsto by mělo být spíše hustší.
  2. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a lehce ho vmíchejte do těsta. Opatrně zapracujte jablka.
  3. Troubu předehřejte na 120 °C. Ve větší pánvi nebo lívanečníku rozehřejte na středním vyšším stupni 1 lžičku másla. Vlijte 2 lžíce těsta a rozetřete je na tenkou palačinku. Opékejte zhruba 2 minuty po každé straně dozlatohněda. Přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a udržujte v troubě teplé, než zpracujete všechno těsto. Podávejte teplé a posypané cukrem.
Reklama

PRIMA TIP: Jablkové palačinky můžete podávat posypané mletou skořicí, skořicovým cukrem, zakápnuté kysanou smetanou nebo přelité javorovým sirupem či medem.

Francouzská venkovská kuchyně Foto:

Francouzská venkovská kuchyně

Mimi Thorisson

Jak se rodačka z Hong Kongu ocitne na francouzském venkově na zámku Médoc? Mimi Thorisson už od dětství střídala kulinární setkávání celého světa v Hong Kongu s pařížskými bistry a tradiční francouzskou kuchyní své babičky, ke které jezdívala na prázdniny. Nakonec se usadila v Paříži se svým manželem Oddurem, který pracuje jako fotograf a pochází z Islandu. Záhy se jim narodily tři děti (a čtvrté je na cestě), a tak potřebovali i pro tři děti ze svých předchozích vztahů větší zázemí. Objevili zámek Médoc a když zjistili, že v něm fungovala restaurace a Mimi sehnala původní recepty, ocitla se v sedmém nebi a našla nový domov. Krásně to popisuje ve své kuchařce, sto receptů a fotografie jídel doplňují výjevy z života na francouzském venkově. Lahodné čtení.

Vydalo nakladatelství Omega.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama