návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Plněná kuřecí prsa s fazolovým pyré

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Plněná kuřecí prsa s fazolovým pyré
Autor: Michal Šajmir Plněná kuřecí prsa s fazolovým pyré
Křehká kuřecí prsíčka fantasticky dochutí marinované sušené švestky. K dobře propečenému masu servírujte pyré z brambor a bílých fazolí ovoněné pečeným česnekem.

Postup

  1. Posekané švestky namočte do portského vína a nechte pořadně nasáknout  i několik hodin. Na rozpálené pánvičce orestujte na kostičky nakrájenou slaninu a přidejte nasekanou cibuli. Společně osmahněte a nechte spojit chutě. Nasledně nechte směs vystydnout.
  2. Kuřecí prsa nařízněte tak, aby vznikla kapsa. Naplňte švestkovou směsí a opatrně uzavřete párátkem. Osolte, opepřete a vložte do předehřáté pánve s pokličkou. Podlijte 1 dl vody a opékejte z obou stran velmi pomalu, tak aby se maso propeklo i uvnitř. Podle chuti můžete k masu do pánve přihodit snítku rozmarýnu nebo tymiánu, maso se pak při pečení krásně provoní.
  3. Mezitím si předehřejte troubu na 180 ˚C, horkovzdušnou na 160 ˚C.
  4. Česnek rozdělte na stroužky, ale neloupejte je. Položte je na kus alobalu, zakápněte olejem a v troubě pečte doměkka cca 30–40 minut.
  5. Pak stroužky vymáčkněte ze šlupky a v misce vidličkou nebo nožem rozetřete na pastu.
  6. Oloupané a nakrájené brambory dejte do velkého hrnce, zalijte vroucí vodou, osolte, uveďte do varu a uvařte doměkka. Stačí tak 12–15 minut. Pak je slijte a rozmačkejte. V kastrůlku svařte mléko, ve kterém nechte rozpustit máslo a přimíchejte k bramborám.
  7. Fazole vařte asi pět minut v zeleninovém vývaru, pak je také rozmačkejte a spolu s česnekovým krémem promíchejte s bramborami.
  8. Kuřecí prsíčka nakrájejte na plátky a podávejte s fazolovým pyré polité výpekem.

Plněná kuřecí prsa s fazolovým pyré Foto: Michal Šajmir

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com