Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pikantní kostky z opečeného lososa
Proměňte kus čerstvého lososa v delikátní chuťovku, která ozdobí silvestrovskou tabuli. Polosyrová ryba s křupavou krustou, pikantním dresinkem a chuťově zajímavými krekry bude hitovka!
do 30 minut
4-6 porce
Suroviny (4-6 porce)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Lososa nakrájejte na hranoly, tak aby jeho krátké strany měly cca 3 cm. Hranoly lehce osolte ze všech stran a obalte v sezamu. Zprudka, ale velmi krátce z každé strany hranoly opečte na rozpálené pánvi. Losos by měl uvnitř zůstal růžový – nepropečený a tím pádem šťavnatý.
- Poté hranoly nakrájejte na kostky. Ozdobte nočkem majonézy a zakápněte dresinkem, který připravte smícháním nakrájené okurkové slupky a chilli papričky na malé kostičky se sladko-ostrou pikantní thajskou omáčkou.
- Podávejte na křupavých krekrech.
Pikantní kostky z opečeného lososa , Foto: archiv Hellmann´s
Hledáte další inspiraci na Silvestra?