Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pečené papriky na způsob italského venkova
Nebojte se s tímto receptem experimentovat – můžete třeba přidat olivovou tapenádu místo celých oliv nebo je nahradit kapary či ančovičkami.
do 1,5 hodiny
6 porcí
Suroviny (6 porcí)
- červené papriky bez semínek, stopku ponechejte 6 ks
- čerstvé bazalkové pesto 145 g
- červená cibule 2 ks
- Česnek 3 stroužky
- červená a žlutá oválná rajčata 12 ks
- olivy 12 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C. Na olejem potřený plech dejte papriky rozříznutou stranou vzhůru. Do každé půlky dejte pořádnou lžičku pesta, přidejte trochu cibule, plátky česneku, půlky rajčat a olivy. Zbylou cibuli rozprostřete mezi papriky. Pokropte papriky a cibuli olejem.
- Pečte asi 45 minut, dokud nebudou papriky měkké a šťavnaté. Počkejte asi 10 minut, potom je ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte s rozpečenou ciabattou.