Pečená vejce s rajčaty, mozzarellou a oreganem
Zdroj: Rychlé večeře pro školáky
Pečená vejce s rajčaty, mozzarellou a oreganem
Zdroj:
Rychlé večeře pro školáky
Moje hodnocení
13x
Pečená vejce představují zábavu pro celou rodinu, protože každý si může vytvořit misku podle svého vlastního přání. Rozložte na linku ramekiny, rajčatovou omáčku, smetanu, sýr, oregano a vejce. Pokud chcete, můžete jako nepovinné přísady přidat ještě fetu, čerstvou bazalku a restovaný špenát.
4 porce
60 minut
Suroviny
Olivový olej
2 lžíce
malá cibule, nadrobno nakrájená
1/2 ks
česnek, nadrobno nakrájený
2 stroužky
drcená rajčata
2 plechovky
sůl a česrtvě namletý pepř
Smetana
4 lžíce (60 ml)
mozzarella, nakrájená na 1cm kousky
125 g
nahrubo nasekané lístky oregana
1/4 hrnku
velká vejce
8 ks
plátky toustu s máslem jako podklad (nemusí být)
4 ks
V pánvi s těžkým dnem ohřejte na střední teplotu olivový olej. Přidejte cibuli a smažte ji zhruba 5 minut, dokud nezesklovatí. Přidejte česnek a smažte ho ještě zhruba 2 minuty, dokud nezměkne. Přidejte rajčata se šťávou, směs osolte a opepřete a přiveďte ji k varu.
Zmírněte teplotu na nízkou úroveň a pomalu vařte zhruba 15 minut, dokud směs hezky nezhoustne. Směs dochuťte a nechte vychladnout.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Na pečicí plech dejte čtyři zapékací misky o průměru 11,5 cm. Do každé nalijte 5 lžic rajčatové omáčky a 1 lžíci smetany. Navrch dejte rovnoměrně rozdělenou mozzarellu a oregano. Do každé misky rozklepněte 2 vejce, osolte a opepřete.
Pečte zhruba 15 minut, dokud nejsou vejce neprůhledná a žloutky uprostřed zčásti tuhé a zčásti tekuté. Vejce se budou dále vařit zbylým teplem. Nechte vejce mírně vychladnout a podávejte je například s toustem.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Nejoblíbenější maso, po němž saháme prakticky kdykoliv. A tohle je praktická příručka, která kdykoliv poradí, co s ním, když už nám docházejí nápady. Padesátka hlavních jídel, příloh i salátů, jídel na víkend, na párty nebo pro dva, chytré triky, které práci ještě víc usnadní, nápady, tipy – prostě arzenál pro všechny, kdo kuře zařazují do jídelníčku občas nebo by ho nejraději jedli pořád.