Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pečená podzimní zelenina

2–4 porce
do 2 hodin
Pečená podzimní zelenina
Pečená podzimní zelenina Autor: Coolinářka
Chcete-li si pochutnat na lehkém a chutném jídle, které si jednoduše a rychle připravíte, a navíc si provonět celý byt, zkuste tento recept. Dokonalý příklad lidového rčení "za málo peněz, hodně muziky".
Reklama
Reklama

Postup

  1. Předem si upečte dobře omyté červené řepy v alobalu (ideálně s trochou olivového oleje, balzamikové redukce a soli). Po upečení (50 minut) je oloupejte a nakrájejte na plátky. Řepu předem pečte proto, aby tolik neobarvila ostatní zeleninu.
  2. Stejně si nakrájejte cibuli, brambory a obě cukety, palici česneku jen překrojte napůl (jednotlivé stroužky zesládnou a změknou a po upečení je jednoduše vymáčknete k zelenině).
  3. Do pekáče, zapékací mísy nebo litinového hrnce (jejich dno vymažte máslem) od kraje skládejte plátky zeleniny do kruhu, navrch položte rozkrojený česnek, pár snítek čerstvého rozmarýnu a pár kousků másla (můžete použít olivový olej), osolte a dejte péct pod pokličku na 40 minut při 190 stupních. Zeleninu nepodlévejte, nechcete, aby se začala dusit, navíc pustí vlastní šťávu. Poté odkryjte, podlijte asi 60 ml vody a dopékejte ještě asi 20 minut při 180 stupních.
  4. Před podáváním posypte čerstvou petrželkou. Takto připravenou zeleninu servírujte s pečivem, kuskusem nebo jako přílohu k masu.
Reklama

Pečená podzimní zelenina  Foto:

Pečená podzimní zelenina, foto: Coolinářka

 

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama