zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Pečená krůtí prsa s quinoou, kořenovou zeleninou a bylinkovým pestem
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Pečená krůtí prsa s quinoou, kořenovou zeleninou a bylinkovým pestem

Pečená krůtí prsa s quinoou, kořenovou zeleninou a bylinkovým pestem

Hodnoceno: 1x
Krůtí maso patří mezi zdravější druhy masa, není tolik tučné a obsahuje hodně bílkovin. Pokud ho doplníte bezlepkovou quinoou, která má výtečnou oříškovou chuť, a k tomu přidáte pečenou zeleninu a bylinkové pesto, připravíte vskutku velmi zdravé a hlavně velmi chutné jídlo.
do 2 hodin
5 porcí

reklama

Postup

  1. MASO: Pokud máte možnost, bouchněte do masa párkrát tenderizérem, maso hezky zkřehne a koření se také dostane i dovnitř. Ze všech zbylých ingrediencí kromě oleje vytvořte suchou kořenicí směs. Maso ze všech stran dobře posypte a marinujte v lednici ideálně přes noc, klidně i tři dny. Před pečením maso potřete olejem a prudce zatáhněte všech stran na pánvi. Poté maso dejte do trouby vyhřáté zhruba na 120 °C a dopékejte asi 1,5 hodiny nebo dokud nebude hotové, ale stále zůstane šťavnaté.
  2. QUINOA: Nejdříve v hrnci na sucho opražte quinou, jakmile začne „praskat“, zalijte ji vodou nebo vývarem. Vařte 6–8 minut. Poté hrnec sundejte z vařiče, zaklopte pokličkou a nechte quinou asi 20 minut dojít.
  3. ZELENINA: V pánvi rozehřejte máslo a rychle orestujte kousky nakrájené mrkve a celeru. Jakmile začnou chytat barvu a měknout, přidejte také plátky šalotky a ještě chvíli restujte. Zeleninu dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou.
  4. PESTO: Petrželku rozmixujte spolu s česnekem, slunečnicovými semínky, částí oleje a parmazánem. Pokud se vám bude zdát pesto příliš husté, přidejte další olej. Nakonec pesto dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
  5. SERVÍROVÁNÍ: Quinou rozprostřete na velký talíř, přidejte orestovanou zeleninou a plátky krůtího prsa. Vše zakápněte bylinkovým pestem a dokončete pár lístky petrželky a kousky chilli papričky.

Pečená krůtí prsa s quinoou, kořenovou zeleninou a bylinkovým pestem Foto: Pečená krůtí prsa s quinoou, kořenovou zeleninou a bylinkovým pestem; foto: Darina Křivánková

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu v 18.10 na Primě!

Uložit

reklama

Sledujte celou epizodu