Těsto
- bezlepková mouka Schär Mehl Farine 250 g
- chlazené máslo nakrájené na kousky 125 g
- Voda 75 ml
- Vejce 1 ks
- xanthan 1 špetka
- Sůl 2 špetky
- vejce na potření korpusu 1 ks
Náplň
- Tvaroh 1 ks (250 g)
- Vejce 1 ks
- cukr krystal nebo krupice 150 g
- mletá skořice 1 špetka
- rebarbora, oloupaná a nakrájená 400 g
Drobenka
- rýžová hladká mouka 200 g
- cukr moučka 100 g
- změklé máslo 100 g
Recepty na další tradiční i originální moučníky bez lepku najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:
Článek
Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...
Postup přípravy
- Nejprve si připravte těsto, nejlépe den dopředu. Studené máslo nakrájejte na malé kousky, dejte ho na válu do mouky, přidejte ostatní ingredience a rychle zpracujte hutné těsto. Zabalte do fólie a nechte odležet v lednici alespoň hodinu.
- Těsto vyválejte na plát o tloušťce asi 5 mm mezi dvěma pečicími papíry a přesuňte do vymazané formy – nejlépe kulaté s vyndavacím dnem. Přebytečné těsto na okrajích ořízněte. Dno na několika místech propíchněte vidličkou. Posypte hrstí velkých fazolí, aby se těsto při pečení nezvedalo. Předpečte na 160 °C asi 5 minut.
- Na náplň smíchejte tvaroh, vejce, cukr a špetku skořice. V další misce přichystejte drobenku. Rukou promíchejte rýžovou mouku, moučkový cukr a změklé máslo. Dále si oloupejte a nakrájejte řapíky rebarbory na špalíčky o síle 1 cm.
- Vytáhněte předpečený korpus a potřete rozšlehaným vajíčkem, poté naplňte tvarohovou náplní a rebarborou. Dejte dopéct na 160 °C minimálně 25 minut. 10 minut před koncem pečení posypte navrch ještě drobenkou a dopečte dozlatova.