zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Pappardelle s králičím ragú
Autor: S vášní pro jídlo Pappardelle s králičím ragú

Pappardelle s králičím ragú

Hodnoceno: 1x
Na podzim vždycky začnu mít chutě na taková ta těžší jídla. Guláš, kachna nebo cokoliv s knedlíkem jsou věci, které mě teď nejvíc uspokojí. Velmi často mi teď doma pomalu bublají dobroty jako třeba tohle králičí ragú.
nad 2 hodiny
4 porce

Dají se tím zpracovat méně atraktivní části králíka, jako třeba právě hřbet, a navíc není ani potřeba moc času trávit v kuchyni, protože tu hlavní práci udělá pomalé dušení nejlépe v litinovém hrnci. Pokud se nedostanete k dobrému králíkovi, zkuste použít třeba krůtu nebo kuře.

reklama

Postup

  1. Na másle jsem v těžkém litinovém hrnci ze všech stran zprudka opekla králičí hřbet ze všech stran.
  2. Hřbet jsem dala stranou a na zbylém másle jsem opekla cibuli, celer a mrkev na malé kostičky dozlatova.
  3. K zelenině jsem vrátila králíka, přidala víno, rozmarýn, nasekaný česnek, rajčata a vývar a vše jsem přivedla k mírnému varu. Když ragú začalo vřít, přidala jsem bobkový list, trochu soli a nechala vše vařit pod pokličkou asi 2 hodiny, dokud maso nezměklo a nezačalo odpadávat od kosti.
  4. Měkké maso jsem obrala z kostí, natrhala ho na vlákna a vmíchala zpátky k omáčce. Vyndala jsem taky bobkový list a rozmarýn.
  5. Hotové ragú jsem podávala se širokými těstovinami pappardelle (zkuste domácí podle nějakého dobrého italského receptu, nic se jim nevyrovná!).

Pappardelle s králičím ragú  Foto:

Pappardelle s králičím ragú, foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

reklama