návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pappardelle s králičím ragú

Hodnoceno: 0x
4 porce
nad 2 hodiny
Pappardelle s králičím ragú
Autor: S vášní pro jídlo Pappardelle s králičím ragú
Na podzim vždycky začnu mít chutě na taková ta těžší jídla. Guláš, kachna nebo cokoliv s knedlíkem jsou věci, které mě teď nejvíc uspokojí. Velmi často mi teď doma pomalu bublají dobroty jako třeba tohle králičí ragú.

Dají se tím zpracovat méně atraktivní části králíka, jako třeba právě hřbet, a navíc není ani potřeba moc času trávit v kuchyni, protože tu hlavní práci udělá pomalé dušení nejlépe v litinovém hrnci. Pokud se nedostanete k dobrému králíkovi, zkuste použít třeba krůtu nebo kuře.

Postup

  1. Na másle jsem v těžkém litinovém hrnci ze všech stran zprudka opekla králičí hřbet ze všech stran.
  2. Hřbet jsem dala stranou a na zbylém másle jsem opekla cibuli, celer a mrkev na malé kostičky dozlatova.
  3. K zelenině jsem vrátila králíka, přidala víno, rozmarýn, nasekaný česnek, rajčata a vývar a vše jsem přivedla k mírnému varu. Když ragú začalo vřít, přidala jsem bobkový list, trochu soli a nechala vše vařit pod pokličkou asi 2 hodiny, dokud maso nezměklo a nezačalo odpadávat od kosti.
  4. Měkké maso jsem obrala z kostí, natrhala ho na vlákna a vmíchala zpátky k omáčce. Vyndala jsem taky bobkový list a rozmarýn.
  5. Hotové ragú jsem podávala se širokými těstovinami pappardelle (zkuste domácí podle nějakého dobrého italského receptu, nic se jim nevyrovná!).

Pappardelle s králičím ragú  Foto:

Pappardelle s králičím ragú, foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!