Ořechové trojhránky
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Ořechové trojhránky
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Postup přípravy
-
Do cukru nastrouhejte máslo, prosejte mouku, osolte a vypracujte rychle těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a uložte na 30 minut do chladu.
-
Troubu předehřejte na 175 °C. Těsto vyválejte na výšku 5 mm a přesuňte na plech vyložený papírem na pečení. Několikrát ho propíchejte vidličkou. Pečte asi 12 až 15 minut.
-
Upečené těsto potřete meruňkovou zavařeninou. Na náplň dejte uvedené přísady do kastrůlku a uveďte do varu. Pak směsí hned potřete zavařeninu. Vraťte do trouby a pečte ještě 25 minut.
-
Vyndejte z trouby a hned velmi ostrým nožem nakrájejte na čtverce o straně 8 cm a ty pak rozkrojte na trojúhelníky. Nechte je vychladnout na plechu.
-
Nakonec konce omočte v rozehřáté polevě.
Ořechové trojhránky
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Ořechové trojhránky
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD