Suroviny
- cukr krupice 125 g
- máslo (studené ) 250 g
- hladká mouka 375 g
- sůl 1 špetka
Náplň
- máslo 150 g
- cukr krupice 150 g
- lískové ořechy (mleté ) 150 g
- lískové ořechy (nasekané ) 150 g
Dokončení
- meruňkový džem 150 g
- čokoládová poleva (hotová ) 100 g
Postup přípravy
- Do cukru nastrouhejte máslo, prosejte mouku, osolte a vypracujte rychle těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a uložte na 30 minut do chladu.
- Troubu předehřejte na 175 °C. Těsto vyválejte na výšku 5 mm a přesuňte na plech vyložený papírem na pečení. Několikrát ho propíchejte vidličkou. Pečte asi 12 až 15 minut.
- Upečené těsto potřete meruňkovou zavařeninou. Na náplň dejte uvedené přísady do kastrůlku a uveďte do varu. Pak směsí hned potřete zavařeninu. Vraťte do trouby a pečte ještě 25 minut.
- Vyndejte z trouby a hned velmi ostrým nožem nakrájejte na čtverce o straně 8 cm a ty pak rozkrojte na trojúhelníky. Nechte je vychladnout na plechu.
- Nakonec konce omočte v rozehřáté polevě.
Ořechové trojhránky Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD