Nadýchané lívanečky s našlehaným javorovým máslem
Zdroj: Vejce na 100 způsobů
Nadýchané lívanečky s našlehaným javorovým máslem
Zdroj:
Vejce na 100 způsobů
Z jedné dávky těsta na tuto americkou klasiku připravíte lehounké a nadýchané lívanečky, a to pouze z jednoho vejce. Servírujte je v záplavě lahodného javorového sirupu s našlehaným javorovým máslem a získáte skutečně snovou snídani. Tradiční lívance s javorovým sirupem lze podávat i s opečenou slaninou místo másla, pokud máte rádi kombinaci sladkého a slaného.
4 porce
30 minut
americká
Postup přípravy
-
Pro přípravu těsta smíchejte v jedné míse mouku, prášek do pečiva, vaječný žloutek, vanilkový extrakt, krupicový cukr, sůl a mléko. Prošlehejte, přidejte rozpuštěné máslo a znovu prošlehejte. Těsto by mělo byt hladké.
-
V jiné míse našlehejte vaječné bílky do pevného sněhu. Ten opatrně zamíchejte do těsta. Přikryjte a nechte 30 minut odležet v lednici.
-
Mezitím připravte javorové máslo. Smíchejte společně máslo, javorový sirup, moučkový cukr a prošlehejte pomocí elektrického ručního šlehače, než získáte máslo nadýchané a krémové konzistence.
-
Lívance smažte těsně před podáváním. Vyndejte z lednice těsto a ještě jednou jej promíchejte. Na pánvi rozehřejte při střední teplotě trochu másla. Poté už můžete smažit malé lívanečky. Těsto by se na pánvi nemělo spojovat.
-
Když se na lívanečcích začnou objevovat bublinky, je čas je obrátit. Měly by být pěkně zlatavé. Pokud je potřeba, přidejte při smažení na pánev ještě trochu másla.
-
Lívanečky servírujte naskládané na sebe s javorovým máslem na vrchu, přelité javorovým sirupem.
Nadýchané lívanečky s našlehaným javorovým máslem
Zdroj: Vejce na 100 způsobů
Nadýchané lívanečky s našlehaným javorovým máslem
Zdroj:
Vejce na 100 způsobů