zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Nadýchané lívanečky s našlehaným javorovým máslem
Autor: Vejce na 100 způsobů Nadýchané lívanečky s našlehaným javorovým máslem

Nadýchané lívanečky s našlehaným javorovým máslem

Hodnoceno: 3x
Z jedné dávky těsta na tuto americkou klasiku připravíte lehounké a nadýchané lívanečky, a to pouze z jednoho vejce. Servírujte je v záplavě lahodného javorového sirupu s našlehaným javorovým máslem a získáte skutečně snovou snídani. Tradiční lívance s javorovým sirupem lze podávat i s opečenou slaninou místo másla, pokud máte rádi kombinaci sladkého a slaného.
do 30 minut
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Lívance:

Javorové máslo:

Postup

  1. Pro přípravu těsta smíchejte v jedné míse mouku, prášek do pečiva, vaječný žloutek, vanilkový extrakt, krupicový cukr, sůl a mléko. Prošlehejte, přidejte rozpuštěné máslo a znovu prošlehejte. Těsto by mělo byt hladké.
  2. V jiné míse našlehejte vaječné bílky do pevného sněhu. Ten opatrně zamíchejte do těsta. Přikryjte a nechte 30 minut odležet v lednici.
  3. Mezitím připravte javorové máslo. Smíchejte společně máslo, javorový sirup, moučkový cukr a prošlehejte pomocí elektrického ručního šlehače, než získáte máslo nadýchané a krémové konzistence.
  4. Lívance smažte těsně před podáváním. Vyndejte z lednice těsto a ještě jednou jej promíchejte. Na pánvi rozehřejte při střední teplotě trochu másla. Poté už můžete smažit malé lívanečky. Těsto by se na pánvi nemělo spojovat.
  5. Když se na lívanečcích začnou objevovat bublinky, je čas je obrátit. Měly by být pěkně zlatavé. Pokud je potřeba, přidejte při smažení na pánev ještě trochu másla.
  6. Lívanečky servírujte naskládané na sebe s javorovým máslem na vrchu, přelité javorovým sirupem.
Nadýchané lívanečky s našlehaným javorovým máslem
Autor: Vejce na 100 způsobů Nadýchané lívanečky s našlehaným javorovým máslem

reklama

Vejce na 100 způsobů

Vejce jsou nutričně nedocenitelnou součástí jídelníčku a nezáleží přitom na tom, zda je zařadíte do snídaní, salátů, jestli je máte radši vařená, nebo je krájíte a připravujete z nich dresink, mícháte je do horké polévky nebo jsou součástí slaných koláčů a frittat. Vejce jsou zdrojem kvalitní bílkoviny. Vaječný žloutek i bílek jsou bohaté na nejrůznější živiny, přitom se nejedná o příliš drahou surovinu.

Tato kniha vám předkládá 100 zajímavých způsobů, jak vejce připravit, aby vás to nikdy nepřestalo nudit a abyste zazářili před nejednou návštěvou. Vejce natvrdo, naměkko, vejce ztracená i míchaná a mnohá další získají díky této publikaci zcela nový rozměr. Naučíte se je kombinovat do nečekaných kombinací, připravovat z nich pokrmy světové kuchyně, a dokonce z nich míchat i lahodné drinky, které uspějí na každém večírku. Vejce jsou neskutečně variabilní surovinou a o tom se díky této knize přesvědčíte i vy.

Vydalo nakladatelství Omega.