Nadýchané lívanečky s našlehaným javorovým máslem

Moje hodnocení
10x

Z jedné dávky těsta na tuto americkou klasiku připravíte lehounké a nadýchané lívanečky, a to pouze z jednoho vejce. Servírujte je v záplavě lahodného javorového sirupu s našlehaným javorovým máslem a získáte skutečně snovou snídani. Tradiční lívance s javorovým sirupem lze podávat i s opečenou slaninou místo másla, pokud máte rádi kombinaci sladkého a slaného.

4 porce
30 minut
americká

Lívance

Javorové máslo

Postup přípravy

  1. Pro přípravu těsta smíchejte v jedné míse mouku, prášek do pečiva, vaječný žloutek, vanilkový extrakt, krupicový cukr, sůl a mléko. Prošlehejte, přidejte rozpuštěné máslo a znovu prošlehejte. Těsto by mělo byt hladké.
  2. V jiné míse našlehejte vaječné bílky do pevného sněhu. Ten opatrně zamíchejte do těsta. Přikryjte a nechte 30 minut odležet v lednici.
  3. Mezitím připravte javorové máslo. Smíchejte společně máslo, javorový sirup, moučkový cukr a prošlehejte pomocí elektrického ručního šlehače, než získáte máslo nadýchané a krémové konzistence.
  4. Lívance smažte těsně před podáváním. Vyndejte z lednice těsto a ještě jednou jej promíchejte. Na pánvi rozehřejte při střední teplotě trochu másla. Poté už můžete smažit malé lívanečky. Těsto by se na pánvi nemělo spojovat.
  5. Když se na lívanečcích začnou objevovat bublinky, je čas je obrátit. Měly by být pěkně zlatavé. Pokud je potřeba, přidejte při smažení na pánev ještě trochu másla.
  6. Lívanečky servírujte naskládané na sebe s javorovým máslem na vrchu, přelité javorovým sirupem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty