Najděte si recept
Na co máte chuť?

Muffiny z ovesných vloček a hrušky
Z tohoto množství připravíte 24 mini muffinů, ale samozřejmě můžete použít i formu na klasické muffiny.
Suroviny (24/12 ks porcí)
- Ovesné vločky 2 hrnky
- mandlové mléko 2 hrnky
- Hruška 1 velká nebo 2 menší
- Med 4–5 lžic
- Vejce 1 ks
- semínka a nasekané ořechy 3 lžíce
- mletá skořice 1 a 1/2 lžičky
- mletý kardamom 1/2 lžičky
- mletý zázvor 1/2 lžičky
- mletý hřebíček 1/2 lžičky
- Kypřicí prášek 1 lžička
- vanilkový extrakt 1 lžička
Postup
- Troubu si před začátkem práce rozehřejte na 180 °C. Stejně jako u většiny pečených věcí, i v tomto případě platí, že se zvlášť smíchají nejdříve suché ingredience a bokem všechny ingredience tekuté.
- K tekuté části těsta nezapomeňte přidat i vajíčko, které společně s ostatními ingrediencemi dobře promíchejte. Všechno nalijte do ovesných vloček a vytvořte těsto.
- Teď je na řadě hruška, kterou můžete zbavit slupky, a nebo také nemusíte, záleží na každém, nakonec ji nakrájejte na drobné kousky a přidejte k těstu. Vše pořádně promíchejte.
- Formu na pečení vymažte máslem nebo olejem a můžete plnit vzniklým těstem. Je lepší formičky zaplnit až nad okraj. Sice vyskočí, ale ne moc jako u klasických muffinů. Dejte péct alespoň na 25 minut. Záleží na tom, jak velké jste si muffiny vytvořili. Měly by být lehce zlatavé a uvnitř upečené.
- Na ozdobu můžete stejně jako my použít kousek čerstvého rozmarýnu, který vaše chuťové pohárky dostane do sedmého nebe!
Muffiny z ovesných vloček a hrušky; foto: KitchenStory.cz
KITCHEN STORY
… aneb manželé v kuchyni!
Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.
Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.