Suroviny
- cizrna (vařená příp. z plechovky) 1 hrnek
- mrkev (čerstvá na cca 1 a 1/2 hrnku pečené)
- citronová šťáva 1/4 hrnku
- sezamová pasta tahini 2 lžíce
- olivový olej 1–3 lžíce
- mletá skořice špetka
- přepuštěné máslo (ghí )
- vývar (nálev/vývar z cizrny) cca 250 ml
- mletý kmín
- himalájská sůl
- pepř
Článek
20 originálních receptů s cizrnou
Cizrna neboli římský hrách si do našich kuchyní stále ještě cestu hledá. Luštěnina, která je domovem na Středním východě, je chuťově podobná klasickému žlutému hrachu a má...
Postup přípravy
- Mrkev pokrájejte, přidejte skořici, kmín a osolte.
- Pečte na ghí v malé misce doměkka. Během pečení obracejte, aby byla pěkně dozlatova opečená.
- Nechte vychladnout. Pak vložte vše ostatní spolu s mrkví do mixéru a mixujte tak dlouho, dokud není směs krémová.
- Nálev nebo vodu přilévejte postupně do požadované konzistence.
- Dochuťte solí a pepřem, zalijte olivovým olejem.