Suroviny
- vařená cizrna (příp. z plechovky) 1 hrnek
- čerstvá mrkev (na cca 1 a 1/2 hrnku pečené)
- šťáva z citrónu 1/4 hrnku
- tahini pasta 2 lžíce
- Olivový olej 1–3 lžíce
- himálajská sůl
- Pepř
- špetka mleté skořice
- ghí (přepuštěné máslo)
- nálev/vývar z cizrny cca 250 ml
- mletý kmín
Článek
20 originálních receptů s cizrnou
Cizrna neboli římský hrách si do našich kuchyní stále ještě cestu hledá. Luštěnina, která je domovem na Středním východě, je chuťově podobná klasickému žlutému hrachu a má...
Postup přípravy
- Mrkev pokrájejte, přidejte skořici, kmín a osolte.
- Pečte na ghí v malé misce doměkka. Během pečení obracejte, aby byla pěkně dozlatova opečená.
- Nechte vychladnout. Pak vložte vše ostatní spolu s mrkví do mixéru a mixujte tak dlouho, dokud není směs krémová.
- Nálev nebo vodu přilévejte postupně do požadované konzistence.
- Dochuťte solí a pepřem, zalijte olivovým olejem.