Najděte si recept
Na co máte chuť?

Mrkvový hummus
Článek
20 originálních receptů s cizrnou
Suroviny
- vařená cizrna (příp. z plechovky) 1 hrnek
- čerstvá mrkev (na cca 1 a 1/2 hrnku pečené)
- šťáva z citrónu 1/4 hrnku
- tahini pasta 2 lžíce
- Olivový olej 1–3 lžíce
- himálajská sůl
- Pepř
- špetka mleté skořice
- ghí (přepuštěné máslo)
- nálev/vývar z cizrny cca 250 ml
- mletý kmín
Postup
- Mrkev pokrájejte, přidejte skořici, kmín a osolte.
- Pečte na ghí v malé misce doměkka. Během pečení obracejte, aby byla pěkně dozlatova opečená.
- Nechte vychladnout. Pak vložte vše ostatní spolu s mrkví do mixéru a mixujte tak dlouho, dokud není směs krémová.
- Nálev nebo vodu přilévejte postupně do požadované konzistence.
- Dochuťte solí a pepřem, zalijte olivovým olejem.
Mrkvový hummus; foto: Hodně domácí
Hodně domácí blog
Svůj život jsem zasvětila fotografii. Fotím převážně lidi. Reklamy, svatby, rodinné focení, někdy i produktovou fotografii.
Během mé kariéry mě však dohnal můj životní styl a začala jsem mít zdravotní problémy. Měla jsem pocit, že možná už nebudu moct ani pracovat a to mě natolik vyděsilo, že jsem se rozhodla změnit život a stravovací návyky od základu. Mám rodinu, o kterou mě baví se starat, vařit jim domácí jídlo a tím je motivovat k tomu, aby se vydali stejnou cestou. Je to přesně tak, jak se říká : "Láska prochází žaludkem a jste to, co jíte."
Proto jsem se rozhodla, že se s vámi na blogu Hodně domácí podělím o mé recepty, které jsou jednoduché, nevyžadují příliš mnoho času a jsou především zdravé. Tedy většina.
Užijte si jich, stejně tak jako života!