Korpus
- hladká mouka 300 g + na podsypání
- strouhaný kokos 100 g
- vejce 5 ks
- třtinový cukr 200 g
- slunečnicový olej 300 g
- jedlá soda 15 g
- sůl
- mrkev (nastrouhaná půl na půl, najemno i nahrubo) 400 g
- máslo
Krém
- polotučný tvaroh 200 g
- bílý jogurt 200 g
- třtinový cukr 100 g
Postup přípravy
- Korpus: Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Z bílků vyšlehejte sníh.
- Všechny ostatní ingredience smíchejte v celistvou hmotu ve větší míse.
- Nakonec přidejte sníh, který opatrně spojte s těstem.
- Dortovou formu vymažte máslem a vysypte moukou.
- Poté do ní přelijte těsto a dejte péct na 50 minut do předehřáté trouby na 180 stupňů.
- Krém: Tvaroh, Skyr i třtinový cukr dejte do mísy a všechny tři suroviny důkladně promíchejte tak, aby vznikl celistvý krém.
- Když je korpus upečený a vychladlý, dejte na něj krém, který nedbale uhlaďte.