Najděte si recept
Na co máte chuť?

Mrkvová polévka s celerem a petrželí a la svíčková
Suroviny (4 porce)
- ghí (přepuštěné máslo) 1 vrchovatá lžíce
- menší cibule 1 ks
- Česnek 3 stroužky
- středně velká mrkev 6 ks
- Petržel 1 ks
- celer 1/8 ks
- nasekaný čerstvý zázvor 4 lžičky
- mletý římský kmín 1 lžička
- Bobkový list 2 ks
- nové koření 4 kuličky
- Vývar 1 l
- šťáva z 1 citronu
- Sůl 1/2–1 lžička
- Pepř
- kokosové mléko 100 ml
Dozdobení:
Postup
- Na ghí pozvolna orestujte na kostičky pokrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Mezitím oloupejte větší kus čerstvého zázvoru, nasekejte na malé kousky nebo nastrouhejte. Dále nakrájejte na větší kostky mrkev, kousek celeru a petržel.
- Do hrnce přihoďte 4 lžičky zázvoru, mletý římský kmín, nové koření a bobkové listy. Restujte 1 minutu. Poté přidejte pokrájenou zeleninu a restujte další 3 minuty.
- Přilijte 1 litr vývaru a vařte pod pokličkou 15–20 minut. Zelenina nemusí být příliš měkká, zbytečně by pak ztrácela barvu.
- Z hrnce vyndejte kuličky nového koření a bobkové listy. Vše přelijte do mixéru a umixujte dohladka.
- Vraťte do hrnce, polévku osolte, opepřete, přidejte špetku chilli a dochuťte šťávou z citronu.
- Na závěr přidejte kokosové mléko na zjemnění chuti. Zdobte větším množstvím pažitky, tymiánu a piniových oříšků.
Mrkvová polévka s celerem a petrželí ala svíčková; foto: P&G Foodies
Seznamte se s P&G Foodies
Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.
Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.