reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Mrkvová polévka s celerem a petrželí ala svíčková
Autor: P&G Foodies Mrkvová polévka s celerem a petrželí ala svíčková

Mrkvová polévka s celerem a petrželí a la svíčková

Hodnoceno: 0x
Tato polévka připravovaná z mrkve a další kořenové zeleniny lehce připomíná svíčkovou omáčku. Krémové konzistence ale docílíte kokosovým mlékem a vše můžete dochutit pořádnou dávkou bylinek.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Na ghí pozvolna orestujte na kostičky pokrájenou cibuli a stroužky česneku.
  2. Mezitím oloupejte větší kus čerstvého zázvoru, nasekejte na malé kousky nebo nastrouhejte. Dále nakrájejte na větší kostky mrkev, kousek celeru a petržel.
  3. Do hrnce přihoďte 4 lžičky zázvoru, mletý římský kmín, nové koření a bobkové listy. Restujte 1 minutu. Poté přidejte pokrájenou zeleninu a restujte další 3 minuty.
  4. Přilijte 1 litr vývaru a vařte pod pokličkou 15–20 minut. Zelenina nemusí být příliš měkká, zbytečně by pak ztrácela barvu.
  5. Z hrnce vyndejte kuličky nového koření a bobkové listy. Vše přelijte do mixéru a umixujte dohladka.
  6. Vraťte do hrnce, polévku osolte, opepřete, přidejte špetku chilli a dochuťte šťávou z citronu.
  7. Na závěr přidejte kokosové mléko na zjemnění chuti. Zdobte větším množstvím pažitky, tymiánu a piniových oříšků.

Mrkvová polévka s celerem a petrželí ala svíčková 2 Foto: Mrkvová polévka s celerem a petrželí ala svíčková; foto: P&G Foodies

Seznamte se s P&G Foodies 

P&G Foodies Foto:

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.

reklama

Související témata: Polévky , Česká kuchyně