Mini dortíky Pavlova

Moje hodnocení
5x

Dezert Pavlova, pojmenovaný po slavné ruské primabaleríně Anně Pavlovové, patří do repertoáru všech světoznámých cukrářů. Vypadá lehce neupraveně až ležérně a patří k těm dezertů, které může při troše cviku zvládnout každý. Navíc nemusí mít podobu jednoho velkého dortu, ale i mini zákusků, které budou ozdobou pro letní párty na zahradě.

6 porcí
120 minut

Suroviny

  • vejce (velké vejce) 3 ks
  • několik kapek citronové šťávy
  • moučkový cukr 150 g
  • balzamiko 1 lžička

Krém

Na ozdobu

  • maliny (maliny, borůvky, máta) 200 g

PRIMA TIP: Pokud chcete, můžete Pavlovu připravit s mramorováním. Stačí vám k tomu rozpuštěná 70% hořká čokoláda (75 g).

Drink k dezertu pro milovníky malin

Nová hvězda dokonalé zahradní párty? Zkuste spojení malin a Prosecca, které se během nadcházejících letních dní přímo nabízí. „Chuť malin i Prosecca je založená na harmonii jemné sladkosti a příjemné kyselosti, a tak k sobě výborně ladí. Pro perfektní vzhled můžete maliny přidat nejen do drinku samotného, ale zkusit s nimi ozdobit také skleničku. K tomu využijte ideálně maliny zmrzlé,“ radí Petr Mašek, ambasador značky Mionetto.

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 140 °C a plech vyložte pečicím papírem.
  2. Oddělte žloutky od bílků, které pak v misce se špetkou soli a několika kapkami citronové šťávy vyšlehejte do tuhého sněhu.
  3. Postupně k němu přidávejte po lžících cukr a vytvořte hladkou, hustou a lesklou hmotu.
  4. Pokud chcete, můžete vytvořit hezké mramorování. Stačí roztavenou čokoládu společně s balzamikem zapracovat do směsi, krátce a jemně. Pokud ne, přidejte jen balzamiko.
  5. Na pečicí papír poklaďte 6 stejně velikých kopečků, ve kterých uprostřed zadní stranou lžíce udělejte dolíček.
  6. Vložte do trouby a pečte 1 hodinu, poté vypněte troubu, trochu otevřete dvířka a nechte 1 hodinu chladnout.
  7. Mezitím vyšlehejte smetanu se lžící moučkového cukru a poklaďte ji na dortíky.
  8. Povrch ozdobte malinami a případně dalším ovocem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty