Suroviny
- vejce (velké ) 3 ks
- citronová šťáva (několik kapek )
- moučkový cukr 150 g
- balsamico 1 lžička
Krém
- moučkový cukr 1 lžíce
- smetana ke šlehání 150 ml
Na ozdobu
- maliny (borůvky, máta) 200 g
PRIMA TIP: Pokud chcete, můžete Pavlovu připravit s mramorováním. Stačí vám k tomu rozpuštěná 70% hořká čokoláda (75 g).
Drink k dezertu pro milovníky malin
Nová hvězda dokonalé zahradní párty? Zkuste spojení malin a Prosecca, které se během nadcházejících letních dní přímo nabízí. „Chuť malin i Prosecca je založená na harmonii jemné sladkosti a příjemné kyselosti, a tak k sobě výborně ladí. Pro perfektní vzhled můžete maliny přidat nejen do drinku samotného, ale zkusit s nimi ozdobit také skleničku. K tomu využijte ideálně maliny zmrzlé,“ radí Petr Mašek, ambasador značky Mionetto.
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 140 °C a plech vyložte pečicím papírem.
- Oddělte žloutky od bílků, které pak v misce se špetkou soli a několika kapkami citronové šťávy vyšlehejte do tuhého sněhu.
- Postupně k němu přidávejte po lžících cukr a vytvořte hladkou, hustou a lesklou hmotu.
- Pokud chcete, můžete vytvořit hezké mramorování. Stačí roztavenou čokoládu společně s balzamikem zapracovat do směsi, krátce a jemně. Pokud ne, přidejte jen balzamiko.
- Na pečicí papír poklaďte 6 stejně velikých kopečků, ve kterých uprostřed zadní stranou lžíce udělejte dolíček.
- Vložte do trouby a pečte 1 hodinu, poté vypněte troubu, trochu otevřete dvířka a nechte 1 hodinu chladnout.
- Mezitím vyšlehejte smetanu se lžící moučkového cukru a poklaďte ji na dortíky.
- Povrch ozdobte malinami a případně dalším ovocem.