archiv Mutti

Marinara fettuccine

Moje hodnocení
0x

Uspořádejte doma hostinu plnou středomořských chutí! Recept na fettuccine s mořskými plody oživí vaše vzpomínky na poslední dovolenou u moře a vaši hosté jen těžko uvěří, že pro ně právě nevařil italský šéfkuchař!

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

  • slávky 500 g
  • mušle srdcovky 500 g
  • fettuccine 500 g
  • rajčatová pasta Mutti DOPPIO 3 lžíce
  • jemně krájená rajčata Mutti POLPA 2 plechovky
  • bílé víno 100 ml
  • citron 1 ks
  • cibule, jemně nasekaná 1 ks
  • hladkolistá petržel, nasekaná 1 hrst
  • drcené chilli 1/2 lžičky
  • česnek, nasekaný 2 lžíce
  • olivový olej 1 lžíce

Další recepty z konzervovaných rajčat najdete v tomto speciálu:

Postup přípravy

  1. Nechte na pánvi rozehřát olivový olej na střední teplotu, přisypte cibuli i česnek a smažte, dokud nezesklovatí.
  2. Přidejte chilli a Mutti DOPPIO rajčatovou pastu. Smažte po dobu 2 minut.
  3. V mezičase uvařte fettuccine podle instrukcí na obalu.
  4. Ke směsi na pánvi přilijte bílé víno a jemně krájená rajčata Mutti POLPA.
  5. Vařte, dokud směs nezhoustne.
  6. Očistěte slávky a srdcovky. Následně je přisypte ke směsi a přikryjte pokličkou.
  7. Vařte zhruba další 3 minuty. Po otevření mušlí pánev odstavte.
  8. Smíchejte směs s těstovinami, promíchejte a ozdobte petrželkou.
  9. Podávejte teplé.

PRIMA TIP: Vychutnejte si čerstvou chuť rajčat po celý rok Pokud si chcete jídlo skutečně užít, musíte si pečlivě vybírat ingredience. Na rajčata, jež tvoří základ italské kuchyně, je odborník Mutti. Mutti POLPA jemně krájená rajčata, vyráběná pouze z prvotřídních surovin, dodají vašemu jídlu chuť domácích rajských jablíček spolehlivě a bez námahy po celý rok. Podlehněte dalším našim receptům s příchutí čerstvých rajčat!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Mutti


Přečtěte si také

Recepty