Suroviny
- slávky 500 g
- mušle (srdcovky) 500 g
- fettuccine 500 g
- rajčatová pasta (Mutti DOPPIO) 3 lžíce
- krájená rajčata (jemně krájená,Mutti POLPA) 2 plechovky
- bílé víno 100 ml
- citron 1 ks
- cibule (jemně nasekaná) 1 ks
- hladkolistá petržel (nasekaná) 1 hrst
- chilli (drcené ) 1/2 lžičky
- česnek (nasekaný) 2 lžíce
- olivový olej 1 lžíce
Další recepty z konzervovaných rajčat najdete v tomto speciálu:
Postup přípravy
- Nechte na pánvi rozehřát olivový olej na střední teplotu, přisypte cibuli i česnek a smažte, dokud nezesklovatí.
- Přidejte chilli a Mutti DOPPIO rajčatovou pastu. Smažte po dobu 2 minut.
- V mezičase uvařte fettuccine podle instrukcí na obalu.
- Ke směsi na pánvi přilijte bílé víno a jemně krájená rajčata Mutti POLPA.
- Vařte, dokud směs nezhoustne.
- Očistěte slávky a srdcovky. Následně je přisypte ke směsi a přikryjte pokličkou.
- Vařte zhruba další 3 minuty. Po otevření mušlí pánev odstavte.
- Smíchejte směs s těstovinami, promíchejte a ozdobte petrželkou.
- Podávejte teplé.
PRIMA TIP: Vychutnejte si čerstvou chuť rajčat po celý rokPokud si chcete jídlo skutečně užít, musíte si pečlivě vybírat ingredience. Na rajčata, jež tvoří základ italské kuchyně, je odborník Mutti. Mutti POLPA jemně krájená rajčata, vyráběná pouze z prvotřídních surovin, dodají vašemu jídlu chuť domácích rajských jablíček spolehlivě a bez námahy po celý rok. Podlehněte dalším našim receptům s příchutí čerstvých rajčat!
Marinara fettuccine Zdroj: archiv Mutti