Suroviny
- těstoviny (sušené těstoviny linguine nebo spaghetti) 170 g
- extra virgin olivový olej 2 lžíce + na pokapání
- cherry rajčata (zralá) 950 ml
- mořská sůl (jemná ) 1/2 lžičky
- krevety (syrové, oloupané a očištěné) 230 g
- česnek (prolisovaný) 3 stroužky
- chilli (vločky) 1/4 lžičky
- bazalka (čerstvá, nakrájená na tenké nudličky) 12 lístků
- strouhaný parmazán (nemusí být) 1/2 šálku
Postup přípravy
- Přiveďte k varu velký hrnec silně osolené vody, aby voda silně bublala, a uvařte v ní al dente těstoviny podle pokynů na obalu. Sceďte, odložte stranou a zakápněte trochou olivového oleje, aby se neslepily.
- Ve velké pánvi rozehřejte na středním ohni olej. Přidejte rajčata a sůl a opékejte za občasného míchání, dokud rajčata nepopraskají. Trvá to 4 až 5 minut.
- Přidejte krevety, česnek a chilli vločky a nezakryté vařte na mírném ohni za občasného míchání, až začne omáčka houstnout a krevety budou neprůhledné, asi 5 minut. Vmíchejte bazalku. Ochutnejte, a pokud je třeba, přidejte ještě trochu soli a chilli vloček.
- Těstoviny rozdělte do 2 nahřátých misek a přelijte omáčkou. Posypte parmazánem a další čerstvou bazalkou (pokud chcete).