reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Linguine s opékanými cherry rajčátky a krevetami
Autor: Běhejte rychle. Jezte pomalu. Linguine s opékanými cherry rajčátky a krevetami

Linguine s opékanými cherry rajčátky a krevetami

Hodnoceno: 2x
Základem této dobroty jsou nejen čerstvé krevety, ale hlavně zralá cherry rajčátka, která mají plnou, nasládlou chuť. Během pár minut na pánvi popraskají a vytvoří lahodnou omáčku.
do 30 minut
2 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Přiveďte k varu velký hrnec silně osolené vody, aby voda silně bublala, a uvařte v ní al dente těstoviny podle pokynů na obalu. Sceďte, odložte stranou a zakápněte trochou olivového oleje, aby se neslepily.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte na středním ohni olej. Přidejte rajčata a sůl a opékejte za občasného míchání, dokud rajčata nepopraskají. Trvá to 4 až 5 minut.
  3. Přidejte krevety, česnek a chilli vločky a nezakryté vařte na mírném ohni za občasného míchání, až začne omáčka houstnout a krevety budou neprůhledné, asi 5 minut. Vmíchejte bazalku. Ochutnejte, a pokud je třeba, přidejte ještě trochu soli a chilli vloček.
  4. Těstoviny rozdělte do 2 nahřátých misek a přelijte omáčkou. Posypte parmazánem a další čerstvou bazalkou (pokud chcete).

Linguine s opékanými cherry rajčátky a krevetami  Foto: Linguine s opékanými cherry rajčátky a krevetami; foto: Běhejte rychle. Jezte pomalu.

Běhejte rychle, jezte pomalu

Běhejte rychle. Jezte pomalu. Foto:

Shalane Flanaganová; Elyse Kopecky

Úspěšná maratonská běžkyně a zkušená šéfkuchařka spojily své síly. Shalane Flanaganová a Elyse Kopecky jsou nejen dlouholetými kamarádkami, ale také autorkami společné kuchařky, která změní váš pohled na sportovní výživu. Zapomeňte na počítání kalorií, na posedlost zvýšenou konzumací bílkovin i na to, že tuk je váš nepřítel. Omezovat se dietou totiž opravdu neprospívá vašemu zdraví ani výkonnosti. Autorky vám dokážou, že tvrdý trénink výborně doplní výživné labužnické pokrmy, které vás přirozeně dostanou do špičkové formy. Kniha obsahuje více než stovku lákavých receptů na kvalitní jídla pro celý den, ale nechybí ani zajímavé postřehy a znalosti z oblasti výživy a příběhy plné inspirace. Všechny recepty jsou poctivě ověřené v praxi a jistě je ocení každý sportovec, který stojí o skvělý výkon, dobré zdraví a jedinečné labužnické zážitky. Vrcholový sport a vynikající jídlo mají jít ruku v ruce. Rozmazlujte se výtečnými pokrmy a projezte se ke skvělé kondici!

Vydalo nakladatelství Jota.

reklama

reklama