Limetkové chia poháry s kešu krémem

Moje hodnocení
3x

Chia semínka (z tzv. šalvěje hispánské) jsou miláčkem poslední doby a často fungují v dezertech. Mají enormní zahušťovací schopnost – což je dobré pro dezerty, a jsou plné antioxidantů a vlákniny, což je dobré pro vás.

4 porce
30 minut

Chia vrstva

  • chia semínka 4 lžíce
  • mandlové mléko 250 ml
  • najemno nastrouhaná kůra ze 3 limetek
  • javorový sirup 2 lžíce
  • vanilka (vanilkový extrakt) 1/4 lžičky

Ořechový krém

  • kešu ořechy, na hodinu namočené v horké vodě a scezené 2 hrsti
  • kokosové mléko 6 lžic
  • javorový sirup 2 lžíce
  • limetková šťáva (limetová šťáva) 60 ml
  • kůra ze 2 limetek
  • případně 1/2 lžičky práškového zeleného čaje (matcha) na obarvení

Postup přípravy

  1. Promíchejte chia semínka, mandlové mléko, limetovou kůru, javorový sirup a vanilku. Dejte nejméně na 2 hodiny nebo přes noc do ledničky, aby semínka nabobtnala a směs zhoustla.
  2. Kešu ořechy rozmixujte s kokosovým mlékem, javorovým sirupem, limetovou šťávou a kůrou, případně matcha práškem zcela dohladka.
  3. Zhoustlou chia směs rozdělte do 4 pohárů, navrch rozdělte ořechový krém a před podáváním nechte 2 hodiny v ledničce zpevnit.

Skvělé recepty na odlehčené dezerty a moučníky najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty