redakce Prima FRESH

Limetkové chia poháry s kešu krémem

Moje hodnocení
7x

Chia semínka (z tzv. šalvěje hispánské) jsou miláčkem poslední doby a často fungují v dezertech. Mají enormní zahušťovací schopnost – což je dobré pro dezerty, a jsou plné antioxidantů a vlákniny, což je dobré pro vás.

4 porce
30 minut

Chia vrstva

Ořechový krém

Postup přípravy

  1. Promíchejte chia semínka, mandlové mléko, limetovou kůru, javorový sirup a vanilku. Dejte nejméně na 2 hodiny nebo přes noc do ledničky, aby semínka nabobtnala a směs zhoustla.
  2. Kešu ořechy rozmixujte s kokosovým mlékem, javorovým sirupem, limetovou šťávou a kůrou, případně matcha práškem zcela dohladka.
  3. Zhoustlou chia směs rozdělte do 4 pohárů, navrch rozdělte ořechový krém a před podáváním nechte 2 hodiny v ledničce zpevnit.

Skvělé recepty na odlehčené dezerty a moučníky najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty