Limetkové chia poháry s kešu krémem
Zdroj: Marek Kučera
Limetkové chia poháry s kešu krémem
Zdroj:
Marek Kučera
Chia semínka (z tzv. šalvěje hispánské) jsou miláčkem poslední doby a často fungují v dezertech. Mají enormní zahušťovací schopnost – což je dobré pro dezerty, a jsou plné antioxidantů a vlákniny, což je dobré pro vás.
Postup přípravy
-
Promíchejte chia semínka, mandlové mléko, limetovou kůru, javorový sirup a vanilku. Dejte nejméně na 2 hodiny nebo přes noc do ledničky, aby semínka nabobtnala a směs zhoustla.
-
Kešu ořechy rozmixujte s kokosovým mlékem, javorovým sirupem, limetovou šťávou a kůrou, případně matcha práškem zcela dohladka.
-
Zhoustlou chia směs rozdělte do 4 pohárů, navrch rozdělte ořechový krém a před podáváním nechte 2 hodiny v ledničce zpevnit.
Limetkové chia poháry s kešu krémem
Zdroj: Marek Kučera
Limetkové chia poháry s kešu krémem
Zdroj:
Marek Kučera
Skvělé recepty na odlehčené dezerty a moučníky najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH: