Najděte si recept
Na co máte chuť?

Limetkové chia poháry s kešu krémem
Chia semínka (z tzv. šalvěje hispánské) jsou miláčkem poslední doby a často fungují v dezertech. Mají enormní zahušťovací schopnost – což je dobré pro dezerty, a jsou plné antioxidantů a vlákniny, což je dobré pro vás.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
Chia vrstva:
- chia semínka 4 lžíce
- mandlové mléko 250 ml
- najemno nastrouhaná kůra ze 3 limetek
- javorový sirup 2 lžíce
- vanilkový extrakt 1/4 lžičky
Ořechový krém:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Promíchejte chia semínka, mandlové mléko, limetovou kůru, javorový sirup a vanilku. Dejte nejméně na 2 hodiny nebo přes noc do ledničky, aby semínka nabobtnala a směs zhoustla.
- Kešu ořechy rozmixujte s kokosovým mlékem, javorovým sirupem, limetovou šťávou a kůrou, případně matcha práškem zcela dohladka.
- Zhoustlou chia směs rozdělte do 4 pohárů, navrch rozdělte ořechový krém a před podáváním nechte 2 hodiny v ledničce zpevnit.