Suroviny
- Lilek
- čerstvý kozí sýr
- Rajče 1 ks
- Chilli paprička
- petrželka
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Na jogurtovou omáčku
- bílý jogurt
- Máta
- petrželka
- meduňka
- Česnek
- Sůl
- Pepř
V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:
Odkaz
Rozpal to, šéfe!
V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.
Postup přípravy
- Lilek nakrájejte na tenké plátky, osolte a opepřete z obou stran a potřete olivovým olejem. Vložte na gril a opečte.
- Mezitím rajče zbavte středu, nakrájejte, osolte, opepřete a promíchejte s čerstvou petrželkou.
- Na každý plátek opečeného lilku přidejte nakrájený kozí sýr, směs z rajčat a jeden plátek chilli papričky.
- Z lilků udělejte rolády, napíchejte je na jehlu a potřete olivovým olejem. Potom je nechte zapéct na grilu a po chvíli vyndejte, aby nevytekl sýr.
- Teď si připravte omáčku: bílý jogurt smíchejte s utřeným česnekem a čerstvými bylinkami. Osolte a opepřete.
- Lilkové roládky nandejte na talíř spolu s omáčkou a podávejte.