Legendární kuřecí steak se sýrem a broskví

Moje hodnocení
18x

Podávat masové jídlo s ovocem, to zavánělo v dobách minulých těžkou inovací. Provedení ovšem poněkud pokulhávalo – maso bývalo bez chuti stejně jako plastový sýr a kompotované broskve. Zkuste použít pevné a chutnější stehenní řízky, broskvičky ogrilovat a sáhnout po opravdovém sýru.

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

  • kuřecí stehenní řízky bez kůže 4 ks
  • kvalitní polotvrdý sýr vhodný na zapékání, např. italská fontina 4 plátky
  • zralé, ale pevné broskve (nebo nektarinky) 2 ks
  • olivový olej na opékání
  • sůl a čerstvě namletý pepř, může být i barevný

Postup přípravy

  1. Maso opláchněte, osušte, pomelte pepřem a zakapejte trochou oleje. Nechte přikryté v chladu marinovat asi hodinu.
  2. Broskve opatrně oloupejte a rozpulte. Lehce je potřete olejem a ogrilujte buď pod grilem v troubě, nebo na grilovací pánvi. Udržujte teplé.
  3. Maso lehce osolte a prudčeji opečte v silnostěnné nebo grilovací pánvi potřené trochou oleje. Obraťte a navrch položte plátek sýra. Pánev buď zakryjte, aby se sýr natavil, nebo závěrem vložte na chvilku pod gril v troubě.
  4. Při podávání položte na každý steak grilovanou broskev. Skvělou přílohou bude bramborová kaše.

Další recepty na milované retro lahůdky v novém kabátku najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty