Suroviny
- kuřecí stehenní řízek (bez kůže) 4 ks
- polotvrdý sýr (kvalitní,vhodný na zapékání, např. italská fontina) 4 plátky
- broskev (zralé, ale pevné broskve nebo nektarinky) 2 ks
- olivový olej (na opékání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř (může být i barevný)
Postup přípravy
- Maso opláchněte, osušte, pomelte pepřem a zakapejte trochou oleje. Nechte přikryté v chladu marinovat asi hodinu.
- Broskve opatrně oloupejte a rozpulte. Lehce je potřete olejem a ogrilujte buď pod grilem v troubě, nebo na grilovací pánvi. Udržujte teplé.
- Maso lehce osolte a prudčeji opečte v silnostěnné nebo grilovací pánvi potřené trochou oleje. Obraťte a navrch položte plátek sýra. Pánev buď zakryjte, aby se sýr natavil, nebo závěrem vložte na chvilku pod gril v troubě.
- Při podávání položte na každý steak grilovanou broskev. Skvělou přílohou bude bramborová kaše.
Další recepty na milované retro lahůdky v novém kabátku najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH: