Najděte si recept
Na co máte chuť?

Legendární kuřecí steak se sýrem a broskví
Podávat masové jídlo s ovocem, to zavánělo v dobách minulých těžkou inovací. Provedení ovšem poněkud pokulhávalo – maso bývalo bez chuti stejně jako plastový sýr a kompotované broskve. Zkuste použít pevné a chutnější stehenní řízky, broskvičky ogrilovat a sáhnout po opravdovém sýru.
do 30 minut
4 porce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Maso opláchněte, osušte, pomelte pepřem a zakapejte trochou oleje. Nechte přikryté v chladu marinovat asi hodinu.
- Broskve opatrně oloupejte a rozpulte. Lehce je potřete olejem a ogrilujte buď pod grilem v troubě, nebo na grilovací pánvi. Udržujte teplé.
- Maso lehce osolte a prudčeji opečte v silnostěnné nebo grilovací pánvi potřené trochou oleje. Obraťte a navrch položte plátek sýra. Pánev buď zakryjte, aby se sýr natavil, nebo závěrem vložte na chvilku pod gril v troubě.
- Při podávání položte na každý steak grilovanou broskev. Skvělou přílohou bude bramborová kaše.
Další recepty na milované retro lahůdky v novém kabátku najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH: