Kynuté motance s pomerančovou marmeládou a skořicí
                                                    
                        Zdroj: S vášní pro jídlo
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Kynuté motance s pomerančovou marmeládou a skořicí
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            S vášní pro jídlo
                                                                                                    
                                                                                    
                                                                     
                            
                         
                     
                 
                
             
         
     
                                     
                                    
                                                
                        
                                                
                        Známé skořicové šneky jste už jistě někdy pekli. Jsou famózní jen tak ke kávě, ale neurazí ani jako jedlý dárek pro někoho, koho máte rádi. Co kdybyste ale tentokrát zkusili něco podobného, ale vylepšeného o chuť skvělých pomerančů? Tyto kynuté motance plné marmelády a skořice jsou naším tipem pro dnešní odpoledne.
                                                
                                                
                     
                
                                
                                            
                                                                                    
                                
                                                                                                                
                                
                                                                                                                
                                
                                                                        
                    
    
        
    
    
    Postup přípravy
    - 
        Z mléka, cukru a rozdrobeného droždí připravte kvásek a nechte ho 15 minut aktivovat.
    
 
    - 
        Potom promíchejte kvásek s moukou, pomerančovou šťávou, máslem a vejcem, uhněťte těsto, které nechte kynout v míse pod utěrkou asi hodinu.
    
 
    - 
        Vykynuté těsto rozválejte na pomoučené ploše na obdélník o rozměru cca 40 x 25 cm. Na náplň promíchejte marmeládu spolu se skořicí a pomocí lžíce ji namažte na těsto.
    
 
    - 
        Takto připravené těsto s náplní zarolujte po delší straně do rolády a nakrájejte na šneky o tloušťce asi 3 cm.
    
 
    - 
        Formu vyložte pečicím papírem a šneky do ní rovnoměrně rozložte. Potom ji přikryjte utěrkou a nechte ještě asi 1/2 hodiny dokynout.
    
 
    - 
        Mezitím si rozpalte troubu na 180 °C a dejte do ní šneky péct dozlatova přibližně na 25–30 minut.
    
 
    - 
        Zchladlé šneky nakonec polijte polevou, kterou vymíchejte z krémového sýra, pomerančové šťávy a moučkového cukru.
    
 
        
                                                                
                            
                    
                    
                
                                
    
                
                            
                    
                                        
                                    Kynuté motance s pomerančovou marmeládou a skořicí 2
                                                    
                        Zdroj: S vášní pro jídlo
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Kynuté motance s pomerančovou marmeládou a skořicí 2
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            S vášní pro jídlo