Kynuté motance s pomerančovou marmeládou a skořicí
Zdroj: S vášní pro jídlo
Kynuté motance s pomerančovou marmeládou a skořicí
Zdroj:
S vášní pro jídlo
Známé skořicové šneky jste už jistě někdy pekli. Jsou famózní jen tak ke kávě, ale neurazí ani jako jedlý dárek pro někoho, koho máte rádi. Co kdybyste ale tentokrát zkusili něco podobného, ale vylepšeného o chuť skvělých pomerančů? Tyto kynuté motance plné marmelády a skořice jsou naším tipem pro dnešní odpoledne.
Postup přípravy
-
Z mléka, cukru a rozdrobeného droždí připravte kvásek a nechte ho 15 minut aktivovat.
-
Potom promíchejte kvásek s moukou, pomerančovou šťávou, máslem a vejcem, uhněťte těsto, které nechte kynout v míse pod utěrkou asi hodinu.
-
Vykynuté těsto rozválejte na pomoučené ploše na obdélník o rozměru cca 40 x 25 cm. Na náplň promíchejte marmeládu spolu se skořicí a pomocí lžíce ji namažte na těsto.
-
Takto připravené těsto s náplní zarolujte po delší straně do rolády a nakrájejte na šneky o tloušťce asi 3 cm.
-
Formu vyložte pečicím papírem a šneky do ní rovnoměrně rozložte. Potom ji přikryjte utěrkou a nechte ještě asi 1/2 hodiny dokynout.
-
Mezitím si rozpalte troubu na 180 °C a dejte do ní šneky péct dozlatova přibližně na 25–30 minut.
-
Zchladlé šneky nakonec polijte polevou, kterou vymíchejte z krémového sýra, pomerančové šťávy a moučkového cukru.
Kynuté motance s pomerančovou marmeládou a skořicí 2
Zdroj: S vášní pro jídlo
Kynuté motance s pomerančovou marmeládou a skořicí 2
Zdroj:
S vášní pro jídlo