S vášní pro jídlo

Kynuté motance s pomerančovou marmeládou a skořicí

Moje hodnocení
7x

Známé skořicové šneky jste už jistě někdy pekli. Jsou famózní jen tak ke kávě, ale neurazí ani jako jedlý dárek pro někoho, koho máte rádi. Co kdybyste ale tentokrát zkusili něco podobného, ale vylepšeného o chuť skvělých pomerančů? Tyto kynuté motance plné marmelády a skořice jsou naším tipem pro dnešní odpoledne.

10 porcí
120 minut

Forma 24 cm

Náplň

Poleva

Postup přípravy

  1. Z mléka, cukru a rozdrobeného droždí připravte kvásek a nechte ho 15 minut aktivovat.
  2. Potom promíchejte kvásek s moukou, pomerančovou šťávou, máslem a vejcem, uhněťte těsto, které nechte kynout v míse pod utěrkou asi hodinu.
  3. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučené ploše na obdélník o rozměru cca 40 x 25 cm. Na náplň promíchejte marmeládu spolu se skořicí a pomocí lžíce ji namažte na těsto.
  4. Takto připravené těsto s náplní zarolujte po delší straně do rolády a nakrájejte na šneky o tloušťce asi 3 cm.
  5. Formu vyložte pečicím papírem a šneky do ní rovnoměrně rozložte. Potom ji přikryjte utěrkou a nechte ještě asi 1/2 hodiny dokynout.
  6. Mezitím si rozpalte troubu na 180 °C a dejte do ní šneky péct dozlatova přibližně na 25–30 minut.
  7. Zchladlé šneky nakonec polijte polevou, kterou vymíchejte z krémového sýra, pomerančové šťávy a moučkového cukru.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty