reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Kuřecí vývar s krupicovými noky
Autor: Vařte jako šéf Kuřecí vývar s krupicovými noky

Kuřecí vývar s krupicovými noky

Hodnoceno: 1x
Není nad poctivý domácí vývar. Zahřeje, zasytí a mnozí by přísahali, že i léčí :) Dejte mu čas a odmění se vám dokonalou silnou chutí. Jako vložku do polévky vyzkoušejte krupicové nočky.
do 2 hodin
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

reklama

Postup

  1. Rozporcujte kuře a odstraňte z něj kůži. Prsní řízky dejte stranou, můžete je použít v jiném receptu. Jednotlivé části kuřete vložte do hrnce se studenou vodou, přidejte očištěnou zeleninu a koření.
  2. Polévkový základ přiveďte k varu, poté ztlumte žár a při nízké teplotě nechte táhnout dvě hodiny. Během vaření sbírejte pěnu s vysráženou bílkovinou z polévky, aby byl vývar dokonale čirý.
  3. Nyní se pusťte do přípravy nočků do polévky. Rozpusťte máslo a vlejte ho do vlažného mléka, přidejte krupici, sůl, špetku muškátového oříšku a najemno nakrájenou pažitku. Vypracujte hladké těsto a nechte ho chvíli odpočinout.
  4. Pomocí lžičky tvarujte z těsta nočky, které následně vařte v osolené vroucí vodě. Nočky vařte přibližně 5 minut, dokud nevyplavou na povrch.
  5. Hotový vývar sceďte skrz jemné síto, zeleninu nakrájejte na malé kostičky, uvařené kuřecí maso oberte z kostí a obojí vraťte zpět do polévky. Vývar spolu s uvařenými noky servírujte v nahřátých talířích nebo miskách a na úplný závěr do polévky nasekejte hladkolistou petrželku nebo zbytek pažitky.

Vařte jako šéf!Vařte jako šéf!

Škola vaření Zdeňka Pohlreicha

Chcete-li se skutečně naučit vařit, musíte umět něco víc než jen recepty. Musíte znát kuchařské techniky a také suroviny.

V nové knize Zdeňka Pohlreicha se seznámíte s technikami přípravy vývarů, omáček, jak správně pracovat s masem a vejci. Opět nechybí oblíbená kapitola o grilování.

V kuchařce najdete více jak 70 osvědčených receptů.

reklama

reklama