Kuře
- kuřecí stehenní řízek 4 ks
- tymián 5 g
- rozmarýn 5 g
- chilli garlic omáčka 1 lžíce
- extra virgin olivový olej 1 lžíce
- česnek 4 stroužky
- med 1 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Tortilla
- cibule 150 g
- brambory (typu A nebo B) 600 g
- olivový olej 60 g
- sůl 10 g
- čerstvě namletý pepř
- vejce 7 ks
- česnek 2 stroužky
- hladkolistá petržel 1 snítka
Cibule
- cibule 300 g
- olivový olej 1 lžíce
- cukr krupice 150 g
- sůl
- balzamikový ocet 50 ml
- červené víno 200 ml
Sledujte novou řadu kulinární soutěž Ohnivý kuře pod pokličkou každou neděli ve 14.15 na Primě!
Odkaz
Ohnivý kuře pod pokličkou
V nové kulinární soutěží předvedou své kuchařské umění špičkoví šéfkuchaři za podpory oblíbených herců. Všechny recepty i bonusové materiály najdete právě ZDE.
Postup přípravy
- Kuře: Vykostěná kuřecí stehna osolte, opepřete a namarinujte s medem, chilli-česnekovou omáčkou a bylinkami.
- Na oleji orestujte česnek a opečte maso dohněda po obou stranách. Pánev přiklopte pokličkou a dejte stranou.
- Tortilla: Brambory oloupejte a nakrájejte na menší plátky. V pánvi rozpalte 40 g oleje a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli a česnek.
- V misce promíchejte nakrájené brambory se solí a pepřem a přidejte je do pánve k cibuli. Promíchejte, přiklopte pokličkou a na mírném ohni pečte, dokud brambory nezměknou, trvá to přibližně 15 minut. Občas promíchejte.
- Ve větší misce rozšlehejte vejce, přidejte změklé brambory a promíchejte. V širší pánvi vhodné do trouby rozpalte 20 g oleje, přidejte bramborovou směs s vejci a pánev vložte do trouby rozehřáté na 180 ºC na 7 minut. Poté pánev vyndejte z trouby, tortillu vyklopte na plech a vraťte ji zpět do trouby na 3 minuty.
- Karamelizovaná cibule: Cibuli nakrájejte na jemné kroužky a zpěňte ji na rozpáleném oleji. Přidejte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Osolte, přilijte ocet a červené víno a promíchejte. Vařte asi 30 minut, až bude cibule měkká a tekutina se téměř vyvaří a zkaramelizuje.