návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Kuřecí prsa s povidlovou omáčkou a karotkovým pyré

4 porce
do 1 hodiny
Kuřecí prsa s povidlovou omáčkou a karotkovým pyré
Kuřecí prsa s povidlovou omáčkou a karotkovým pyré Autor: archiv FTV Prima
V prvním díle nového kulinárního pořadu Ohnivý kuře pod pokličkou připravil šéfkuchař Jan Horký s asistencí herce Michala Suchánka šťavnatá kuřecí prsa připravená metodou sous vide s nevšední povidlovou omáčkou a pyré ze sladké karotky s pomerančovou šťávou.
Reklama

Sledujte novou řadu kulinární soutěž Ohnivý kuře pod pokličkou, každou neděli ve 14.15 na Primě!

Reklama

Postup

  1. Kuřecí prsa ochuťte solí a přidejte tymián. Maso vložte do varného pytlíku. Přidejte máslo a zatavte. Dejte do vodní lázně při 80 °C cca na 20 minut.
  2. Povidlová omáčka – šalotku opečte na oleji a másle. Přidejte povidla a silnou drůbeží šťávu. Vše provařte a nakonec přidejte trochu olivového oleje.
  3. Prsa vyjměte, zprudka opečte na másle a poté vložte do povidlové omáčky asi na 5 minut.
  4. Na oleji orestujte nakrájenou mrkev a přidejte trochu cukru. Opečte doměkka a přidejte smetanu a šťávu z pomeranče. V mixéru rozmixujte na hladké pyré. Mini karotky opečte na cukru a nakonec přidejte kousek másla. Servírujte s masem a pyré.
Reklama

Kuřecí prsa s povidlovou omáčkou a karotkovým pyré  Foto: Kuřecí prsa s povidlovou omáčkou a karotkovým pyré; foto: archiv FTV Prima

V prvním díle pořadu Ohnivý kuře pod pokličkou najdete i další nevšední recepty, které připravili šéfkuchaři Jan Horký a Martin Svátek za přispění seriálových herců Jana Dolanského a Michala Suchánka:

Ohnivý kuře pod pokličkou - 1. díl Foto: Ohnivý kuře pod pokličkou – 1. díl; foto: archiv FTV Prima

Uložit

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama