Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuřecí paprikáš

4 porce
do 1 hodiny
Kuřecí paprikáš
Kuřecí paprikáš Autor: profimedia.cz
Sytě červený a znamenitý kuřecí maďarský hrnec je velice jednoduchý na přípravu. Přestože je určitě tohle jídlo báječné čerstvě uvařené, druhý den, když se chutě dobře uleží, je ještě lepší!
Reklama
Reklama

Postup

  1. V širokém kastrolu rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek, papriku a kmín a na mírném ohni opékejte asi 5 minut (pozor, paprika se nesmí připálit, byla by hořká). Přidejte kuřecí maso a opékejte asi 5 minut, dokud se ze všech stran nezabarví.
  2. Vývar, ocet, rajčatový protlak a cukr smíchejte dohromady. Směs přelijte přes kuře a přiveďte do varu. Ochuťte solí a pepřem, přikryjte a na mírném ohni duste asi 25 minut, dokud nebude maso měkké.
  3. Přidejte rajčátka a zatřeste kastrolem, aby se promíchala s omáčkou. Přikryjte a nechte pobublávat dalších 5 minut. Podávejte horké se lžící zakysané smetany a čerstvým pečivem.
Reklama

Kuřecí paprikáš Foto:

Kuřecí paprikáš, foto: Profimedia.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama