Klasické kuře dokáže Šéf Zdeněk proměnit v super lahůdku. Záleží jen na správné kombinaci bylinek, přidat jako přílohu pečené brambory s ricottou a rajčatový salátek.
Nejdříve si připravte suchou marinádu: všechny bylinky spolu smíchejte v hmoždíři a přidejte sůl.
Kuře vložíme do pekáče, vmasírujte do něj suchou marinádu a nechte asi hodinu odležet, aby do sebe maso natáhlo všechny chutě.
Pak si připravte speciální nádobu na pečení celé drůbeže - na nástavec nasaďte marinované kuře a dolů vložte celé brambory, které jste promíchali s olejem a zbytkem marinády.
Celou nádobu vložte do grilu a nechte péct.
Ke kuřeti budete podávat ještě rajčatový salát, na ten potřebujete: nakrájená rajčata a šalotku, petrželku a pepř. Všechno promíchejte.
Upečené kuře nechte na vypnutém grilu ještě 5 minut odležet a mezitím si vyndejte hotové brambory. Každý brambor nakrojte do kříže a po krajích zmáčkněte. Navrch vyplňte směsí z ricotty, petrželky, soli a pepře.
Teď vyndejte i kuře, naporcujte ho a polijte vypečenou šťávou, kterou jste na grilu chvíli povařili s trochou vody. Kuře podávejte s pečenými bramborami a rajčatovým salátem.
Zdroj receptu
Zdeněk Pohlreich
Taková normální kuchařka
Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.
Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.