reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kuře na paprice
Autor: Češka z Česka Kuře na paprice

Kuře na paprice

Hodnoceno: 0x
Omáčky k české kuchyni patří a je jich nepřeberné množství. Třeba i tato smetanová omáčka světle oranžové barvy, kterou získá díky smetaně a mleté sladké paprice. Přílohou mohou být nejlépe houskové knedlíky nebo rýže.
do 2 hodin

Článek

Nejlepší recepty na víkendové kuře Foto:

Nejlepší recepty na víkendové kuře

Patří na váš víkendový stůl pečené kuře? Pak pro vás máme inspiraci, jak ho připravit!

reklama

reklama

Postup

  1. Očištěné čerstvé kuře vložte do většího hrnce, aby se pěkně vešlo, zalijte vodou tak, aby bylo celé ponořené.
  2. Ke kuřeti přidejte na větší kousky pokrájenou zeleninu (mrkev, celer, petržel), bobkový list, kuličky pepře a nového koření.
  3. Osolte a přiveďte k varu. Až se začne vařit, plamen snižte a na mírném plameni vařte asi hodinu. Že je maso správně uvařené, poznáte tak, že po píchnutí vidličkou z něj nevytéká růžová šťáva a maso se snadno odděluje od kostí.
  4. Uvařené kuře nechte ve vývaru vychladnout, odlijte cca 300 ml vývaru stranou (jeden větší hrnek) a kuře rozdělte na porce.
  5. V kastrolu opečte na másle nadrobno nakrájenou cibuli (asi 5 minut) na středním plameni, zasypte ji sladkou mletou paprikou, vložte části kuřete, promíchejte a podlijte částí odděleného vývaru, lehce osolte, přikryjte pokličkou a asi 10 minut pod pokličkou duste, aby cibule změkla.
  6. Z kastrolu vyjměte maso, zvyšte plamen, a pokud je třeba, šťávu nechte lehce vysmahnout. Zaprašte moukou, promíchejte, zalijte zbytky studeného vývaru, a vytvořte tak hladkou jíšku.
  7. Přidejte smetanu, promíchejte a provařte. Podle potřeby přidejte vývar, aby byla omáčka hladká a jemná. Ochutnávejte, dochucujte a přes sítko omáčku přeceďte pomocí lžíce. Vraťte maso do omáčky a servírujte!

Kuře na paprice 2 Foto: Kuře na paprice; foto: Češka z Česka

Češka z Česka vaří pro Čechy, Moravu i Slezsko

Češka z Česka Foto:

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska_blog

reklama