Suroviny
- krůtí prsa 1 kg
- sůl
- pepř
- olej 50 ml
- smetana 50 ml
- sušené švestky 200 g
- anglická slanina 100 g
- šalotka 4 ks
- máslo 50 g
- tymián 4 snítky
Postup přípravy
- Krůtí maso opláchněte, osušte a rozřízněte. Rozklepejte ho na plát a potrhané okraje odřízněte. Do masa z obou stran pečlivě vetřete sůl s hrubě drceným pepřem a lžíci oleje.
- Ořezy masa se smetanou a špetkou soli i pepře rozsekejte na kaši pomocí robotu. Pak ji rozetřete na připravený plát masa. Na to naskládejte polovinu sušených švestek a na nudličky nakrájenou slaninu.
- Zabalte do rolády, svažte kuchyňským provázkem a vložte do pekáče se zbytkem oleje. Přidejte zbylé švestky a oloupané šalotky. Lehce podlijte vodou, přidejte plátky másla a tymián.
- Pekáč zaklopte a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte asi 60 minut. Pak odklopte, zvyšte teplotu na 200 stupňů a pečte 20 minut, aby povrch zezlátl. Jako příloha se nejlépe hodí bramborová kaše.