Najděte si recept
Na co máte chuť?

Krůtí roláda se sušenými švestkami
Úžasné účinky sušených švestek na zdraví znali už naši předkové. Jsou skvělé pro úpravu zažívání, odbourávání cholesterolu i při redukční dietě. Navíc uspokojí i chuť na sladké, když vás honí mlsná. A v kombinaci s masem jim to také sluší... :)
do 2 hodin
4 porce
Suroviny (4 porce)
- krůtí prsa 1 kg
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- Olej 50 ml
- Smetana 50 ml
- sušené švestky 200 g
- Anglická slanina 100 g
- Šalotka 4 ks
- Máslo 50 g
- čerstvý tymián 4 snítky
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Krůtí maso opláchněte, osušte a rozřízněte. Rozklepejte ho na plát a potrhané okraje odřízněte. Do masa z obou stran pečlivě vetřete sůl s hrubě drceným pepřem a lžíci oleje.
- Ořezy masa se smetanou a špetkou soli i pepře rozsekejte na kaši pomocí robotu. Pak ji rozetřete na připravený plát masa. Na to naskládejte polovinu sušených švestek a na nudličky nakrájenou slaninu.
- Zabalte do rolády, svažte kuchyňským provázkem a vložte do pekáče se zbytkem oleje. Přidejte zbylé švestky a oloupané šalotky. Lehce podlijte vodou, přidejte plátky másla a tymián.
- Pekáč zaklopte a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte asi 60 minut. Pak odklopte, zvyšte teplotu na 200 stupňů a pečte 20 minut, aby povrch zezlátl. Jako příloha se nejlépe hodí bramborová kaše.
Krůtí roláda se sušenými švestkami, foto: Easy weekends
Easy weekends
David Skokan, ed. Jana Vašáková
Snadné víkendové vaření na celý rok
Hledáte inspiraci na snadné a zároveň sezonní pokrmy na víkendový stůl? Řešíte, co uvařit, aby si pochutnala celá rodina? Pak vám přijde k chuti knížka od kuchaře a foodstylisty Davida Skokana.
Od jara až do zimy vám bude průvodcem surovinami pro dané období a zároveň vám představí více než 90 vyzkoušených receptů nejen na víkend. Mužská jízda v kuchyni může začít…
Vydalo nakladatelství Mladá Fronta.