Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Krůtí kebab s petrželovou salsou

4–6 porce
do 1 hodiny
Krůtí kebab s petrželovou salsou
Krůtí kebab s petrželovou salsou Autor: Marek Dienstl
Krůtí maso je sušší, ale pokud ho necháte pěkně namarinovat, odmění se vám křehkou strukturou a výtečnou chutí. Masové špízy s voňavým kořením doplnil Zdeněk Pohlreich ve své nové show Rozpal to, šéfe! fantastickou salsou z petržele a rajčat.
Reklama

Při přípravě kebabu a salsy postupujte podle video receptu:

Reklama

Postup

  1. Krůtí maso nakrájíme na menší kousky a naložíme ho do marinády z kardamonu, skořice, kapky vinného octa a olivového oleje. Necháme asi hodinku marinovat.
  2. Kousky masa napícháme na jehly a dáme grilovat na cca 15 minut.
  3. Mezitím připravíme petrželovou salsu – v míse smícháme nasekanou petrželku, na kostičky nakrájená rajčata (bez dužiny), na plátky nakrájenou cibuli, zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou, promícháme.
  4. Upečené maso stáhneme z jehel, dochutíme kouskem másla a solí a přelijeme salsou.
Reklama

Krůtí kebab s petrželovou salsou 2

Krůtí kebab s petrželovou salsou 3

Krůtí kebab s petrželovou salsou 4

Krůtí kebab s petrželovou salsou 5

Krůtí kebab s petrželovou salsou 6

Krůtí kebab s petrželovou salsou 7

Krůtí kebab s petrželovou salsou  Foto: Marek Dienstl

Krůtí kebab s petrželovou salsou. Foto: Marek Dienstl

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama