Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty
Recepty
Zdeněk Pohlreich
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Krůtí kebab s petrželovou salsou

Krůtí kebab s petrželovou salsou

Krůtí kebab s petrželovou salsou Zdroj: Marek Dienstl

  • Zavřít
Krůtí kebab s petrželovou salsou

Krůtí kebab s petrželovou salsou Zdroj: Marek Dienstl

Moje hodnocení
16x

Krůtí maso je sušší, ale pokud ho necháte pěkně namarinovat, odmění se vám křehkou strukturou a výtečnou chutí. Masové špízy s voňavým kořením doplnil Zdeněk Pohlreich ve své nové show Rozpal to, šéfe! fantastickou salsou z petržele a rajčat.

4 porce
60 minut
Seznam.cz banner

Suroviny

  • krůtí prsa 900 g
  • kardamom (mletý) špetka
  • mletá skořice špetka
  • citron
  • hladkolistá petržel 1 velký svazek
  • rajčata 2 ks
  • červená cibule 1 ks
  • bílý vinný ocet
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl
  • pepř (čerstvě mletý)

Odkaz

Rozpal to, šéfe!

V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.

Při přípravě kebabu a salsy postupujte podle video receptu:

window.primavideos['player34d65ed21f561339f663c31f40af1000'] = {"nid":625695,"tid":42690,"name":"Rozpal to, \u0161\u00e9fe!","crop":"sites\/default\/files\/image_crops\/image_620x349\/a\/624900_rozpal-to-sefe-4-obrazek-5_image_620x349.JPG","tarif":-1,"more_url":"","more_img":"","adult":false}; if (window.width == undefined) window.width = '600'; if (window.height == undefined) window.height = '337'; if (window.channel == undefined) window.channel = 'all'; if (window.embed == undefined) window.embed = '34d65ed21f561339f663c31f40af1000'; if (window.topcat == undefined) window.topcat = {}; var embed_here34d65ed21f561339f663c31f40af1000 = {"dom_id":"embed_here34d65ed21f561339f663c31f40af1000","width":600,"height":337,"hd_id":"Prima-1406041445-47468_1500.mp4","hq_id":"Prima-1406041445-47468_1000.mp4","lq_id":"Prima-1406041445-47468_500.mp4","iph_id":"Prima-1406041445-47468.smil","thumbnail":"http:\/\/fresh.iprima.cz\/sites\/default\/files\/image_crops\/image_620x349\/a\/624900_rozpal-to-sefe-4-obrazek-5_image_620x349.JPG","toolTipUrl":"http:\/\/fresh.iprima.cz\/sites\/default\/files\/video_thumbnails\/","player":"player34d65ed21f561339f663c31f40af1000","relevant":"basic34d65ed21f561339f663c31f40af1000","new":"news","top":"top","autoplay":false,"channel":0,"typeStream":"vod","nid":625695,"name":"Rozpal to, \u0161\u00e9fe! (4) \u2013 kr\u016ft\u00ed \u0161p\u00edzy s petr\u017eelovou salsou","zoneGEO":0,"embed":"Prima-1406041445-47468\/0","st_date":"2014-06-04T14:39:00","series":"Rozpal to, \u0161\u00e9fe!","seriesId":"42690","videoType":"Vyst\u0159i\u017een\u00e9 z\u00e1b\u011bry","videoTypeId":"33870","chapters":[{"time":0,"title":""}],"hideResizeButtons":"true","section":"tv-prima","midCuePoints":"600,1200,1800,2400,3000,3600,4200,4800,5400,6000,6600,7200","advertisingPreCount":2,"advertisingMidCount":0,"advertisingPostCount":3,"advertisingFullscreen":true,"advertisingVideobanner":true,"advertisingKeywords":"prima;play;Rozpal to, \u0161\u00e9fe!;family;","adult":false}; if(window.volume != undefined) embed_here34d65ed21f561339f663c31f40af1000.volume = window.volume; if(window.section != undefined) embed_here34d65ed21f561339f663c31f40af1000.section = window.section; if(window.wmode != undefined) embed_here34d65ed21f561339f663c31f40af1000.wmode = window.wmode;

Pro přehrání videa je potřeba povolit javascript ve Vašem prohlížeči.

Postup přípravy

  1. Krůtí maso nakrájíme na menší kousky a naložíme ho do marinády z kardamonu, skořice, kapky vinného octa a olivového oleje. Necháme asi hodinku marinovat.
  2. Kousky masa napícháme na jehly a dáme grilovat na cca 15 minut.
  3. Mezitím připravíme petrželovou salsu – v míse smícháme nasekanou petrželku, na kostičky nakrájená rajčata (bez dužiny), na plátky nakrájenou cibuli, zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou, promícháme.
  4. Upečené maso stáhneme z jehel, dochutíme kouskem másla a solí a přelijeme salsou.
Zdeněk Pohlreich

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek

Návrhy pro vás

Halloweenský spider cake – pavoučí dort, kterým oslníte každou návštěvu Sladké

Halloweenský spider cake – pavoučí dort, kterým oslníte každou návštěvu

Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem Recepty

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera Omáčky

Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera

Krvavé sušenkové prsty – děsivě sladká chuťovka na Halloween Sladké

Krvavé sušenkové prsty – děsivě sladká chuťovka na Halloween

Pikantní kuřecí játra – rychlá asijská inspirace plná zeleniny a výrazných chutí Maso

Pikantní kuřecí játra – rychlá asijská inspirace plná zeleniny a výrazných chutí

Staročeský bác neboli liťák – bramborová buchta naslano s uzeným masem Recepty

Staročeský bác neboli liťák – bramborová buchta naslano s uzeným masem

Krvavé poháry s kaki a tvarohem – sladká odměna na Halloween Sladké

Krvavé poháry s kaki a tvarohem – sladká odměna na Halloween


Přečtěte si také

Sladké
Halloweenský spider cake – pavoučí dort, kterým oslníte každou návštěvu

Halloweenský spider cake – pavoučí dort, kterým oslníte každou návštěvu

Prostřeno!
Prostřeno: Bageta s avokádovou pomazánkou a holandskou omáčkou

Prostřeno: Bageta s avokádovou pomazánkou a holandskou omáčkou

Prostřeno!
Prostřeno: Francouzská cibulová polévka s krutony a sýrem

Prostřeno: Francouzská cibulová polévka s krutony a sýrem

Prostřeno!
Prostřeno: Domácí těstoviny s pepřovou omáčkou a kuřecím masem

Prostřeno: Domácí těstoviny s pepřovou omáčkou a kuřecím masem

Prostřeno!
Prostřeno: Citronový cheesecake

Prostřeno: Citronový cheesecake

Těstoviny
Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha

Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha

Polévky
Jemná krémová polévka s kuřecím masem a kukuřicí – poctivý oběd, který snadno zasytí

Jemná krémová polévka s kuřecím masem a kukuřicí – poctivý oběd, který snadno zasytí

Soutěžící
Viktorie Bartošová jednou pekla pizzu i s prkýnkem

Viktorie Bartošová jednou pekla pizzu i s prkýnkem

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha

Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem Těstoviny
6

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Sladké
Halloweenský spider cake – pavoučí dort, kterým oslníte každou návštěvu

Halloweenský spider cake – pavoučí dort, kterým oslníte každou návštěvu

Krvavé sušenkové prsty – děsivě sladká chuťovka na Halloween Sladké

Krvavé sušenkové prsty – děsivě sladká chuťovka na Halloween

Krvavé poháry s kaki a tvarohem – sladká odměna na Halloween Sladké

Krvavé poháry s kaki a tvarohem – sladká odměna na Halloween

Omáčky
Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera

Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera

Pikantní kuřecí játra – rychlá asijská inspirace plná zeleniny a výrazných chutí Maso

Pikantní kuřecí játra – rychlá asijská inspirace plná zeleniny a výrazných chutí

Staročeský bác neboli liťák – bramborová buchta naslano s uzeným masem Recepty

Staročeský bác neboli liťák – bramborová buchta naslano s uzeným masem

Maso
Pikantní kuřecí játra – rychlá asijská inspirace plná zeleniny a výrazných chutí

Pikantní kuřecí játra – rychlá asijská inspirace plná zeleniny a výrazných chutí

Staročeský bác neboli liťák – bramborová buchta naslano s uzeným masem Recepty

Staročeský bác neboli liťák – bramborová buchta naslano s uzeným masem

Pyttipanna – švédská klasika z jedné pánve ve stylu „co dům dal“ Zelenina

Pyttipanna – švédská klasika z jedné pánve ve stylu „co dům dal“

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Jemná krémová polévka s kuřecím masem a kukuřicí – poctivý oběd, který snadno zasytí

Jemná krémová polévka s kuřecím masem a kukuřicí – poctivý oběd, který snadno zasytí

Zelňačka s dýní, houbami a uzeným – sytá a hustá polévka pro chladné dny Polévky

Zelňačka s dýní, houbami a uzeným – sytá a hustá polévka pro chladné dny

Bílá fazolová polévka s křupavou slaninou – krémová klasika s voňavým rozmarýnem a kapkou bílého vína Polévky

Bílá fazolová polévka s křupavou slaninou – krémová klasika s voňavým rozmarýnem a kapkou bílého vína

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween Předkrmy a chuťovky

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři Přílohy

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři

Vegetariánské
Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem

Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween Předkrmy a chuťovky

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween

Vegeburger s cuketou, avokádem a sýrem – lehká a svěží alternativa k masu Vegetariánské

Vegeburger s cuketou, avokádem a sýrem – lehká a svěží alternativa k masu

Sladké
Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno

Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu Sladké

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Omáčky
Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera

Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři Přílohy

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány Maso

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Hádka o vydání Babiše: Podle Jurečky patří na Pankrác. Nerozumíte tomu, tepal ho Rajchl Vyznamenaný generál Vojta: Hrdina, jehož popravu Češi pomstili atentátem na Heydricha Masivní výpadek důležité služby Microsoftu: Problémy hlásily aerolinky i uživatelé aplikací

prima-zeny

Věrní věří, že Petru zavraždil Marek pohárem. Jinou variantu vidí jen Vanilly Na Miu začíná padat podezření. Marek se snažil Sofii předat skrytou zprávu Kotek bojuje s živly. Voda neteče z kohoutku, ale střechou. Realita je krutá, říká

prima-zoom

Chování lidí před koncem světa Dva mladíci se naposledy objali a chvíli na to zemřeli. Mrazivá fotka z požáru turbíny obletěla celý svět Největší hurikán za posledních 100 let dosáhl ničivé rychlosti 406 km/h. Podívejte se do jeho oka

prima-fresh

Halloweenský spider cake – pavoučí dort, kterým oslníte každou návštěvu Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha Jemná krémová polévka s kuřecím masem a kukuřicí – poctivý oběd, který snadno zasytí

prima-cool

Je nový Predátor totální akční pecka? 9 věcí, které nevíte o Soudci Dreddovi: Proč film se Stallonem není mnohem drsnější? O čem bude 2. série Vetřelce? Připravte se na velkolepou Hru o trůny

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Nejděsivější dům v Česku opět otevřel vrátka: Majitel připravil mnoho novinek Jak se starat o vánoční kaktus, aby na Vánoce bohatě kvetl Nejbarevnější listy mají na podzim ambroň, ginkgo a aronie

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.