návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Krémové rizoto s uzenou makrelou a hráškem

Hodnoceno: 0x
2 porce
do 30 minut
Krémové rizoto s uzenou makrelou a hráškem
Autor: Cooking with Šůša / Papei Krémové rizoto s uzenou makrelou a hráškem
Uzená makrela je oblíbená jako pochoutka s chlebem, často z ní také připravujeme skvělé pomazánky, ale její chuťově výrazné maso můžete využít i v teplé kuchyni!

Postup

  1. V hluboké pánvi nechte rozpustit máslo. K rozpuštěnému máslu vsypte rýži a nechte ji cca 3 minuty restovat. Poté rýži zalijte bílým vínem, nechte ho odpařit a po troškách přilévejte horký vývar. Rýži vařte tak dlouho, dokud není tzv. "na skus".
  2. Uhaste plamen a v rizotu nechte rozpustit kousek másla. Nakonec vmíchejte maso z uzené makrely, hrášek, nastrouhaný parmazán, pepř a podle chuti dosolte. Na talíři rizoto posypejte nastrouhanou citronovou kůrou a můžete podávat.