Najděte si recept
Na co máte chuť?

Krémové rizoto s lučinou a houbami
Italské rizoto je vysoce uspokojivé jídlo, které získá báječnou krémovou chuť přidáním čerstvého sýra. V sezoně můžete použít i směs lesních hub, které mají výraznější vůni i chuť.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- Lučina 2 balení po 100 g
- rýže na rizoto (Arborio nebo Carnaroli) 1 hrnek
- zeleninový vývar 3 hrnky
- Olivový olej
- sůl a čerstvě namletý pepř
- velké žampiony portobello 2 ks
- Česnek 1 stroužek
- čerstvý rozmarýn 1 snítka
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Rýži osmahněte na olivovém oleji, dejte do pekáče, osolte a zalijte vývarem. Dejte do trouby na 110–120 °C a pečte doměkka. Po vyndání vmíchejte 2 kostky lučiny.
- Na pánvi osmahněte na oleji nasekaný česnek, přidejte houby nakrájené na kostičky a najemno nakrájený rozmarýn, orestujte a přidejte k rizotu.
Krémové rizoto s lučinou a houbami; foto: archiv Lučina