reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Krémová polévka z pečeného květáku
Krémová polévka z pečeného květáku

Krémová polévka z pečeného květáku

Hodnoceno: 2x
Tomu říkáme krémová polévka! Kombinace předem upečeného květáku a smetanové konzistence je zkrátka božská.
do 1,5 hodiny
6 porcí

reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Květák rozmístěte na plech s pečicím papírem, zasypejte solí, pepřem a zakápněte olivovým olejem.
  2. Pečte v troubě asi 45 minut, v polovině pečení otočte a poté vyndejte.
  3. Mezitím si rozpalte 2 lžíce olivového oleje ve velkém rendlíku. Orestujte na něm cibuli dosklovata, přidejte česnek, kurkumu, kmín a papriku. Promíchejte.
  4. Nyní přidejte 3/4 opečeného květáku (zbytek schovejte na později). Dobře promíchejte, přilijte vodu a vývar.
  5. Přiveďte k varu, zakryjte pokličkou a vařte 5 minut (nebo dokud květák trochu nezměkne tím, že nasákne tekutinu).
  6. Odkryjte a sundejte z ohně. Tyčovým mixérem vše rozmixujte dohladka, vraťte na plotnu a vmíchejte smetanu s citronovou šťávou.
  7. Následně vmíchejte zbylý pečený květák, trochu provařte a případně dochuťte. Jako poslední vmíchejte kopr.

Krémová polévka z pečeného květáku 2 Foto: Krémová polévka z pečeného květáku; foto: themediterraneandish.com

reklama