reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Korejské smažené kuře
Autor: Kublanka.cz Korejské smažené kuře

Korejské smažené kuře

Hodnoceno: 0x
Smažené kuře není pouze výsadou americké kuchyně, ale i na opačném konci světa naleznete obdobný recept. Tedy obdobný pouze na obrázku, ve skutečnosti má spoustu odlišností.
do 2 hodin
4 porce

A pokud bychom si měli vybrat, tak Amerika utrpěla těsnou prohru, jelikož korejská verze nabízí nejen výrazně vyšší pálivost, ale především neuvěřitelně trvanlivou křupavost.

reklama

reklama

Suroviny (4 porce)

Korejská BBQ omáčka:

Postup

  1. Daikon oloupejte a nakrájejte na kostičky o velikosti 5–10 mm. V misce smíchejte vodu s vinným octem, cukrem krupicí a solí. Jakmile se cukr se solí zcela rozpustí, přidejte kostičky ředkve a promíchejte. Ředkev i s nálevem přelijte do uzavíratelné nádoby s rovným a širokým dnem, přiklopte a nechte přes noc při pokojové teplotě. Následující den přendejte nádobu do lednice, kde ředkev nechte marinovat 1–2 dny.
  2. V misce smíchejte 30 g kukuřičné mouky s 2 ½ lžičkami soli, ½ lžičkou kypřicího prášku a mletým černým pepřem. Přidejte kuřecí křidýlka, která ve směsi obalte. Přebytek obalovací směsi oklepejte a křidýlka rozložte na rošt, kde je nezakrytá nechte odpočívat 1 hodinu.
  3. Mezitím si připravte BBQ omáčku. Všechny ingredience dejte do malého hrnce a nechte na mírném ohni za stálého míchání probublávat 3–5 minut. Poté nechte vychladnout.
  4. Troubu předehřejte na 160 °C. V hluboké pánvi rozehřejte minimálně 5 cm vysokou vrstvu slunečnicového oleje na 175 °C. V misce smíchejte vodku s 250 ml vody a 2 lžícemi pasty gochujang. V jiné misce smíchejte kukuřičnou mouku, drcené krekry, hladkou mouku, chilli vločky, sůl, granulovaný česnek a kypřicí prášek. Bezprostředně před smažením přilijte směs vodky a vody (směs by měla být tekutá).
  5. Postupně jednotlivá křidýlka obalte v těstíčku (přebytek nechte okapat) a s pomocí např. pinzety kuřecí křídlo několik sekund podržte v oleji tak, aby se nedotýkalo dna. Smažte dozlatova 8–10 minut. Usmažená kuřecí křidýlka uchovávejte teplá v předehřáté troubě na pečicím roštu, pod který umístěte plech na odkapávání přebytečného oleje.
  6. Kuřecí křidýlka podávejte s připravenou BBQ omáčkou a nakládanou ředkví. Podle chuti můžete posypat nasekanou zelenou natí jarní cibulky, sezamem a nakrájenými chilli papričkami.

Korejské smažené kuře Foto:

Korejské smažené kuře Foto: Korejské smažené kuře, foto: Kublanka.cz

Kublanka vaří doma

Kublanka.cz Foto:

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. První jídlo, co Blanka Kubovi uvařila, bylo kuře na meruňkách. S díky jí to vrátil a ještě následující měsíc si z ní dělal legraci, jaká je to ale kuchařka. První partnerské jídlo a hned vlastní gól. To vážně nemohl tušit, jaký kulinářský talent právě objevil.

Nicméně dostala ještě šanci, až tak byl zamilován. A najednou se děly věci. Blanka s Kubou jsou již spolu 8 let. Kuře na meruňkách už mu nikdy neuvařila a naopak uvařila cokoliv si přál. A k reklamaci znovu nikdy nedošlo. Teda až na reklamaci jeho hmotnosti. Blanka uvaří všechno a Kuba všechno sní. Kuba je spokojený. Blanka je spokojená.

Jak jim to společné vaření jde je k vidění na www.kublanka.cz

reklama