návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Kokosové kari z lososa s tamarindem a hořčičnými semínky

4 porce
do 1 hodiny
Kokosové kari z lososa s tamarindem a hořčičnými semínky
Autor: Moje pouliční kuchyně Kokosové kari z lososa s tamarindem a hořčičnými semínky
Kari s kokosovým základem a čerstvou rybou je přesně ten typ jídla, na který ani po konci cestování jen tak nezapomenete. S mořskými plody se jedná o přepychovou záležitost, ale rybu můžete nahradit i kuřecím masem a podávat exotickou večeři, ať jste kdekoliv.
Reklama

Pro milovníky lososa máme další recepty v našem speciálu:

Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 140 °C. Kokos vsypte na plech vyložený pečicím papírem a opékejte dozlatova asi 3–4 minuty. Přesypte do mísy.
  2. Česnek, cibuli a zázvor oloupejte, česnek nakrájejte nadrobno, cibuli na tenké půlměsíčky, zázvor nastrouhejte. Chilli papričku rozpulte, vyjměte semínka a nakrájejte na plátky. Ve větším hrnci rozehřejte na středním stupni olej, vsypte česnek, cibuli, chilli papričku a zázvor, osolte, opepřete a restujte doměkka a dozlatova, zhruba 10 minut. Vmíchejte koření a opékejte 1–2 minuty nebo až hořčičná semínka začnou praskat. Přidejte tamarindové pyré, rajčatovou pastu, kokosové mléko, opečený kokos a 60 ml vody. Povařte 5 minut do mírného zhoustnutí.
  3. Rybu nakrájejte na 6cm kousky, vložte ji do kari a povařte 3–4 minuty doměkka. Podávejte s rýží posypané koriandrem.
Reklama

PRIMA TIP: Tamarindové pyré je zavařená dužina tamarindu s vodou a palmovým cukrem. Je příjemně nasládlá, ale zároveň i nakyslá a zejména asijské pokrmy výborně dochutí. Koupíte ji v asijských obchodech. Pozor, prodává se také hustá pasta, která bývá hořčejší a před použitím je třeba ji zředit na požadovanou konzistenci.

Kokosové kari z lososa s tamarindem a hořčičnými semínky Foto: Kokosové kari z lososa s tamarindem a hořčičnými semínky; foto: Moje pouliční kuchyně

Moje pouliční kuchyně Foto:

Moje pouliční kuchyně

Jennifer Joyce

Jennifer Joyce představuje "jídlo ulice", výběr receptů z celého světa, naplněné chutí, exotické potraviny "to go", které jsme si sami koupili od farmářů nebo na trhu ať už doma, nebo při cestě do zahraničí.

S touto knihou si můžeme raz dva připravit celou škálu jídel mezinárodní kuchyně, pokrmy, které jsou rychlé a snadné na přípravu a které jsou často levnější a obvykle mnohem zdravější, než naše tradiční jídla. Výběr 150 jídel (seřazených v jednotlivých kapitolách podle zemí) nabízí recepty na tacos, hamburgery, kari, souvlaki, placky, nudle a knedlíčky, bílý chléb, pizzu a mnoho dalších. Chytré nápady jako směsi koření a moderní metody vaření (například používání tlakového hrnce pro rychlejší přípravu masa) vám umožní připravit chutné a zdravé pokrmy mnohem rychleji a ušetří vám drahocenný čas.

Vydalo nakladatelství Omega.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama