návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kočičí svatba

Hodnoceno: 0x
do 30 minut
Kočičí svatba
Autor: Češka z Česka Kočičí svatba
Kočičí svatba není název pohádky, ale starý recept na jihočeské jídlo z hrachu a krup. Můžete ho připravit se slaninou nebo bez, záleží na vás. Nezapomeňte ale přes noc namočit hrách do vody. Druhý den vám příprava zabere pouze 15 min! :)

Suroviny

Postup

  1. Den předem namočený hrách sceďte, v hrnci zalijte čerstvou vodou tak, aby byl ponořený. Vařte doměkka.
  2. Kroupy propláchněte a v hrnci zalijte vodou (vody 2x více než krup) a přiveďte k varu.
  3. V hluboké pánvi na sádle začněte smažit cibuli. Až zesklovatí, přidejte slaninu a osmažte dozlatova.
  4. Přidejte česnek, majoránku, kmín, sůl, uvařený hrách a kroupy, lehce povařte a je hotovo!

Češka z Česka
Jana Krátká

Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska_blog

Související témata: Hlavní jídla , Česká kuchyně