Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kočičí svatba
Kočičí svatba není název pohádky, ale starý recept na jihočeské jídlo z hrachu a krup. Můžete ho připravit se slaninou nebo bez, záleží na vás. Nezapomeňte ale přes noc namočit hrách do vody. Druhý den vám příprava zabere pouze 15 min! :)
do 30 minut
Suroviny
- hrách 300 g
- ječné krupky 200 g
- sádlo 70 g
- středně velká cibule 1 ks
- slanina 200 g
- drcený kmín 1 lžička
- česnek 3 stroužky
- hrst majoránky
- sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Den předem namočený hrách sceďte, v hrnci zalijte čerstvou vodou tak, aby byl ponořený. Vařte doměkka.
- Kroupy propláchněte a v hrnci zalijte vodou (vody 2x více než krup) a přiveďte k varu.
- V hluboké pánvi na sádle začněte smažit cibuli. Až zesklovatí, přidejte slaninu a osmažte dozlatova.
- Přidejte česnek, majoránku, kmín, sůl, uvařený hrách a kroupy, lehce povařte a je hotovo!
Češka z Česka
Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.
Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…
• facebook @ceskazceska.cz
• Instagram @ceskazceska.cz