Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kapr s perníkovou krustou a bramborovo-mrkvová mačkanice

4 porce
do 30 minut
Kapr s perníkovou krustou a bramborovo-mrkvová mačkanice
Kapr s perníkovou krustou a bramborovo-mrkvová mačkanice Autor: prima
Kapra většina z nás jí pouze jednou ročně a to smaženého na Vánoce. Což je škoda, protože kapra můžete připravit na spoustu způsobů, které jsou velmi chutné. Trochu překvapivý, ale velmý dobrý recept, ukazála Karolína ve své televizní show.
Reklama

Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Porce kapra osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce másla (můžete použít i olej), pak na ni položte porce kapra kůží dolů. Restujte je několik minut – až do chvíle, kdy maso zbělá do 2/3 výšky. Mezitím zpracujte prsty v misce perník se zbylými dvěma lžícemi másla na drobenku.
  2. Přendejte porce ryby z pánve do pekáčku. Položte je neopečenou stranou dolů, polijte šťávou z pánve a posypte drobenkou. Pečte 8 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
  3. Působením soli a oleje nejmenší kostičky změknou. Při jídle dávejte pozor, kapr má záludné ypsilonové kůstky.
  4. Brambory překrájejte a dejte vařit do osolené vody. Mělo by jí být jen tolik, aby byly sotva ponořené. Kdyby se vařily ve větším množství vody, jen by to zbytečně ředilo jejich chuť.
  5. Očištěnou mrkev pokrájejte na větší kousky a přidejte ji k polovařeným bramborám, asi po 10 minutách od počátku varu. Dolijte vroucí vodou tak, aby byla ponořená i mrkev, a vařte dalších 10 minut doměkka.
  6. Vodu slijte a do hrnce k bramborám a mrkvi přidejte máslo a cukr nebo med. Osolte a promíchejte. Pak obsah hrnce rozšťouchejte na vláčnou, ale hrubší kaši, s patrnými kousky mrkve a brambor. Nezapomeňte ji ochutnat a přirozenou nasládlost kaše vyladit solí a pepřem.
Reklama

Kapr s perníkovou krustou a bramborovo-mrkvová mačkanice  Foto:

Kapr s perníkovou krustou a bramborovo-mrkvová mačkanice, foto: Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama