návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Kančí na mléce se zapečenými bramborami

4–6 porce
do 2 hodin
Kančí na mléce se zapečenými bramborami
Spouštím video za 5s.
Zvěřina potřebuje čas. Když jí ho dáte, předvede vám sílu, kterou v sobě má. My pro vás máme tradiční italský recept na maso pečené v mléce, díky čemuž bude neuvěřitelně šťavnaté. Mléko dodá skvělou chuť i bramborám.
Reklama

Připravte si kančí na mléce podle video receptu s Emanuelem:

Suroviny (4–6 porce)

na marinádu:

na brambory:

Reklama

Postup

  1. Divočáka marinujte den předem. Začněte tím, že kančí nakrájíte na kostky. K nim přidejte koření: 1 lžíci celého pepře, 4 ks hřebíčku, snítku nalámané rozmarýny, 3 ks nalámaného bobkového listu, 4–5 kuliček jalovce. Dále si připravte klasickou směs zeleniny: 1 cibuli, 2 stonky řapíkatého celeru, 2 mrkve. Vše přidejte k masu s kořením. Směs promíchejte rukama, nesolte, ale zato zalijte vínem s vodou v poměru 1:1. Maso marinováním změkne a chuť divočiny se zjemní. Uložte je nejlépe na 24 hodin do lednice.
  2. Jestli si maso budete dávat k obědu, je třeba začít opravdu brzy, zvěřina si to žádá. Maso propláchněte pod vodou, abyste očistili krev, kterou ještě pustilo. Dejte je do hrnce, zalijte asi litrem mléka, aby zůstalo ponořené. Dejte je na plotnu a vařte, dokud se mléko nevyvaří. To trvá 30–40 minut. Často je kontrolujte, a když začne tekutina bublat, plamen zmírněte. Mezitím si připravte zeleninový základ. Asi půl cibule, mrkev a řapíkatý celer nakrájejte na drobné kousky. Maso přendejte do misky a nechte pár minut odpočívat. Do stejného hrnce nalijte panenský olivový olej a zeleninu na něm lehce osmahněte dozlatova. Na zeleninu vraťte kančí, promíchejte a vše zalijte vývarem a přiklopte pokličkou vyrobenou z alobalu. Na mírném ohni kančí vařte asi 45 minut do změknutí.
  3. Oškrábané brambory nakrájejte na tenčí plátky. Na pánev s rozpuštěným máslem vhoďte stroužek rozmačkaného česneku a krátce osmahněte. Česnek vyndejte a na pánev dejte brambory. Chvíli je restujte, pak zalijte zlátnoucí brambory mlékem, aby zůstaly ponořené. Pomalu je vařte, dokud tekutina nezhoustne. Nakonec si připravte zapékací misku, do které vše přendejte, podle chuti osolte a opepřete a zapečte v troubě rozehřáté na 190 °C. Po 5 minutách můžete servírovat.
Reklama

 

S Italem v kuchyni

S Italem v kuchyni

S Italem... v kuchařce! Jedinečné setkání s oblíbeným kuchařem Emanuelem Ridi, které vám přinese jen to dobré na každý den.

Čeká vás přes 70 vybraných italských receptů, doplněných o šťavnaté fotografie jídel a četné snímky z natáčení pro pohodu u vašeho rodinného krbu i plotny.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama