reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Kalamáry s kořenovou zeleninou a česnekovou bagetou
Autor: archiv Natalíři.cz Kalamáry s kořenovou zeleninou a česnekovou bagetou

Kalamáry s kořenovou zeleninou a česnekovou bagetou

Hodnoceno: 0x
Lehké středomořské jídlo, po kterém se budete cítit jako na pláži v Sardinii. Česneková bageta jde krásně k mořským plodům, stejně jako na víně dušená kořenová zelenina. Pokud vám nějaké bílé víno po vaření zbyde, neváhejte jej ke kalamárům upíjet.
do 30 minut
2 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Kalamáry opláchněte pod studenou vodou a nakrájejte na kolečka. Mrkev s celerem očistěte a nakrájejte na 1 cm veliké kostičky. Šalotku oloupejte a nakrájejte na kousky o velikosti špendlíkové hlavičky. Bagetu rozpůlte a obě půlky ještě podélně rozkrojte. Česnek oloupejte a nakrájejte na 2 mm tenké plátky. Z petržele si utrhněte pár lístků na ozdobu a zbytek petržele a tymiánu nasekejte na kousky cca 2 mm velké. Předehřejte si troubu na 180 °C, ve které později upečete bagetu.
  2. Vezměte si kastrol a přidejte do něj 2 polévkové lžíce olivového oleje extra virgin. Na vysokém plameni nechte olej rozpálit. Když je olej dostatečně rozpálený, stáhněte na střední plamen, přidejte mrkev, šalotku, celer, tymián a polovinu z celkového množství česneku. Zeleninu krátce opékejte cca 3 minuty.
  3. Do opečené zeleniny přidejte kalamáry, bílé víno, rajčatový protlak a dochuťte solí a pepřem dle chuti. Kastrol přikryjte pokličkou a kalamáry duste cca 5 minut.
  4. Bagety potřete máslem a posypejte nasekaným česnekem. Potom je dejte péct přímo na mřížku trouby. Pečte v předem vyhřáté troubě (program vrchní i spodní pečení) na 180 °C po dobu 7 minut.
  5. Kalamáry vložte do misky nebo hlubokého talíře, ozdobte lístky petržele a servírujte s opečenou česnekovou bagetou.

Kalamáry s kořenovou zeleninou a česnekovou bagetou  Foto:

Kalamáry s kořenovou zeleninou a česnekovou bagetou  Foto:

Kalamáry s kořenovou zeleninou a česnekovou bagetou, foto: archiv Natalíři.cz

Co bude dnes NA TALÍŘI?

Nemáte čas chodit na nákupy, nebaví vás vymýšlet, co uvařit k večeři? Nová služba Natalíři.cz to za vás jednoduše vyřeší. Stačí si vybrat, na co máte chuť a pak už jen počkat až vám domů dorazí všechny suroviny v ideálním množství i s podrobným receptem. A vy už si jen uvaříte :)

reklama

reklama