Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kalamáry s kořenovou zeleninou a česnekovou bagetou

2 porce
do 30 minut
Kalamáry s kořenovou zeleninou a česnekovou bagetou
Kalamáry s kořenovou zeleninou a česnekovou bagetou Autor: archiv Natalíři.cz
Lehké středomořské jídlo, po kterém se budete cítit jako na pláži v Sardinii. Česneková bageta jde krásně k mořským plodům, stejně jako na víně dušená kořenová zelenina. Pokud vám nějaké bílé víno po vaření zbyde, neváhejte jej ke kalamárům upíjet.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Kalamáry opláchněte pod studenou vodou a nakrájejte na kolečka. Mrkev s celerem očistěte a nakrájejte na 1 cm veliké kostičky. Šalotku oloupejte a nakrájejte na kousky o velikosti špendlíkové hlavičky. Bagetu rozpůlte a obě půlky ještě podélně rozkrojte. Česnek oloupejte a nakrájejte na 2 mm tenké plátky. Z petržele si utrhněte pár lístků na ozdobu a zbytek petržele a tymiánu nasekejte na kousky cca 2 mm velké. Předehřejte si troubu na 180 °C, ve které později upečete bagetu.
  2. Vezměte si kastrol a přidejte do něj 2 polévkové lžíce olivového oleje extra virgin. Na vysokém plameni nechte olej rozpálit. Když je olej dostatečně rozpálený, stáhněte na střední plamen, přidejte mrkev, šalotku, celer, tymián a polovinu z celkového množství česneku. Zeleninu krátce opékejte cca 3 minuty.
  3. Do opečené zeleniny přidejte kalamáry, bílé víno, rajčatový protlak a dochuťte solí a pepřem dle chuti. Kastrol přikryjte pokličkou a kalamáry duste cca 5 minut.
  4. Bagety potřete máslem a posypejte nasekaným česnekem. Potom je dejte péct přímo na mřížku trouby. Pečte v předem vyhřáté troubě (program vrchní i spodní pečení) na 180 °C po dobu 7 minut.
  5. Kalamáry vložte do misky nebo hlubokého talíře, ozdobte lístky petržele a servírujte s opečenou česnekovou bagetou.
Reklama

Kalamáry s kořenovou zeleninou a česnekovou bagetou  Foto:

Kalamáry s kořenovou zeleninou a česnekovou bagetou  Foto:

Kalamáry s kořenovou zeleninou a česnekovou bagetou, foto: archiv Natalíři.cz

Co bude dnes NA TALÍŘI?

Nemáte čas chodit na nákupy, nebaví vás vymýšlet, co uvařit k večeři? Nová služba Natalíři.cz to za vás jednoduše vyřeší. Stačí si vybrat, na co máte chuť a pak už jen počkat až vám domů dorazí všechny suroviny v ideálním množství i s podrobným receptem. A vy už si jen uvaříte :)

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama