Těsto
- polohrubá mouka 2 hrnky
- cukr krupice 3/4 hrnku
- vanilkový cukr 1 sáček
- vejce 2 ks
- rostlinný olej 1/2–3/4 hrnku
- bílý jogurt 150 ml
- mléko 200 ml
- borůvky (na pokladení)
Drobenka
- máslo (studené ) 60 g
- cukr krupice (nebo krystal) 40 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- polohrubá mouka 80 g
- mleté mandle (jemně mleté ) 80 g
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Plech s vyššími okraji vyložte papírem na pečení.
- V míse smíchejte všechny přísady na těsto, vlijte je na plech a poklaďte ovocem.
- Na drobenku promněte kousky másla s ostatními surovinami, až získáte směs podobnou strouhance.
- Koláč posypte drobenkou, vložte ho do trouby a pečte asi 30 minut dozlatova.