Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jehněčí roláda se špenátem a mandlemi

4 porce
do 1,5 hodiny
Jehněčí roláda se špenátem a mandlemi
Jehněčí roláda se špenátem a mandlemi Autor: archiv Pražské řeznictví
Jehněčí k jaru zkrátka patří a určitě stojí za to ho doma připravit. Zkuste třeba tuhle efektní pečínku s voňavým rozmarýnem a křupavou nádivkou s mandlemi.
Reklama

Článek

13 skvělých receptů s jehněčím masem Foto:

13 skvělých receptů s jehněčím masem

Jehněčí maso je právě teď v nejlepší formě. V posledních letech se toto vynikající "jarní" maso dostává stále více do popředí i v nabídce českých restaurací a není důvod,...
Reklama

Postup

  1. Maso očistěte a rozřízněte na plát. Česnek prolisujte, smíchejte se solí, olejem a nakrájeným rozmarýnem. Vetřete do masa ze všech stran a nechte maso asi 20 minut odpočívat v pokojové teplotě.
  2. Rozinky zalijte horkou vodou a nechte krátce nabobtnat. V pánvi rozpusťte máslo a vsypte listy špenátu, nechte chvíli zavadnout. Rozinky slijte, posekejte společně se špenátem. Promíchejte s nasekanými mandlemi. Dochuťte solí, pepřem.
  3. Plát jehněčí kýty potřete směsí, zaviňte a svažte provázkem. Vložte do pekáče, podlijte vodou, zakryjte pokličkou a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C 1,5 hodiny. Potom odkryjte a za občasného potírání masa výpekem pečte dozlatova dalších 30–45 minut.
Reklama

Jehněčí roláda se špenátem a mandlemi  Foto: Jehněčí roláda se špenátem a mandlemi ; foto: archiv Pražské řeznictví

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama