Suroviny
- mladá mrkev 100 g
- lusky zeleného hrášku 100 g
- kedlubna 100 g
- zelené fazolky 100 g
- ředkvičky na ozdobu
- Sůl
Zálivka
- extra panenský olivový olej 3 lžíce
- balzamikový ocet 2 lžičky
- Med 1 lžíce
- čerstvá citronová šťáva 1 lžička
Postup přípravy
- Hrášek vyloupejte z lusků, mrkev a kedlubny očistěte a nakrájejte. Fazolky zbavte vlákna uprostřed a přepulte.
- Do velkého hrnce dejte vařit vodu, osolte ji. Jakmile začne vřít, vhoďte do ní mrkev, počkejte minutu, přidejte kedlubny a fazolky. Po další minutě přidejte kuličky hrášku. Vařte 6 minut tak, aby byla zelenina „na skus“, ani příliš měkká, ani tvrdá.
- Zeleninu přeceďte a teplou ji promíchejte se zálivkou, kterou připravíte smícháním všech ingrediencí. Zdobte ředkvičkami nakrájenými na plátky.