Jarní zelenina s medovou zálivkou
Zdroj: archiv Billa
Jarní zelenina s medovou zálivkou
Zdroj:
archiv Billa
Moje hodnocení
22x
Svěží jarní zelenina má sama o sobě tak fantastickou chuť, že ji můžete samozřejmě chroupat samotnou a zasyrova. Ale pro změnu ji zkuste připravit mírně povařenou, tak aby si zachovala křupavost, a doplňte ji výbornou zálivkou. Ideální jako příloha k pečenému masu nebo jako samostatná lehká večeře.
Hrášek vyloupejte z lusků, mrkev a kedlubny očistěte a nakrájejte. Fazolky zbavte vlákna uprostřed a přepulte.
Do velkého hrnce dejte vařit vodu, osolte ji. Jakmile začne vřít, vhoďte do ní mrkev, počkejte minutu, přidejte kedlubny a fazolky. Po další minutě přidejte kuličky hrášku. Vařte 6 minut tak, aby byla zelenina „na skus“, ani příliš měkká, ani tvrdá.
Zeleninu přeceďte a teplou ji promíchejte se zálivkou, kterou připravíte smícháním všech ingrediencí. Zdobte ředkvičkami nakrájenými na plátky.