Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Japonský ojakodon

2 porce
do 30 minut
Japonský ojakodon
Japonský ojakodon Autor: kuchařka Vejce de luxe
Klasická podoba japonské misky rýže, donburi, připravovaná zajímavým způsobem. Název ojako znamená „rodič a dítě“ – vejce a kuře.
Reklama

Článek

Negima Yakitori Foto:

14 receptů na japonský způsob

Máte rádi sushi nebo třeba rámen a rádi byste ochutnali jiná jídla s japonským šmrncem? Z našeho seznamu si rozhodně vyberete :)
Reklama

Postup

  1. Rýži uvařte podle návodu na obalu. V rendlíku přiveďte na středně silném ohni k varu rýžové víno, sójovou omáčku a vývar daši nebo zeleninový vývar, přidejte kuřecí maso a cibuli, znovu přiveďte k varu a vařte za občasného zamíchání 5 minut.
  2. Na kuřecí maso a cibuli nalijte opatrně, pomalu a rovnoměrně většinu rozšlehaných vajec, rendlík přiklopte a směs duste 1½ minuty. Přelijte zbývajícími vejci, znovu přiklopte a duste ještě půl minuty. Rendlík odstavte a obsah nechte 1 minutu odpočívat.
  3. Rýži rozdělte do misek, navrch upravte kuřecí maso s vejci, pokapejte šťávou z rendlíku, ozdobte jarní cibulkou, koriandrem a řasou nori a podávejte.
Reklama

Japonský ojakodon  Foto: Japonský ojakodon , Foto: kuchařka Vejce de luxe

Vejce de luxe Foto:

Vejce de luxe

Více než 70 receptů na vynikající pokrmy s vejci

Lucy O'Reillyová

Vejce se dnes považuje za superpotravinu – chutnou, výživnou, dostupnou a s bonusem balení v přírodním obalu. Jeho neutrální chuť poslouží jako ideální pozadí pro celou paletu přísad, jak slaných, tak i sladkých.

Kuchařka Vejce de luxe přiznává této vynikající surovině postavení, jaké si zaslouží. Nabízí vám více než 70 receptů na celý den a z celého světa, u kterých je podstatnou surovinou právě vejce. Připravte si třeba čínská čajová vejce, mexickou quesadillu, francouzský lyonský salát, řeckou polévku avgolemono, skotská smažená vejce, známé kedgeree i méně známou šukšaku nebo slavný dezert Eton mess a citronový lemon curd… A když si osvojíte potřebné zásady přípravy, můžete s vejci navíc experimentovat.

Vydalo nakladatelství Slovart.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama