zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Jak to bylo, šéfe? Chilli con carne podle Jáchyma Paveleka
Spouštím video za 5s.

Jak to bylo, šéfe? Chilli con carne podle Jáchyma Paveleka

Hodnoceno: 6x
Ve čtvrtém díle Jak to bylo, šéfe? se Zdeněk Pohlreich potkal s kuchařem Jáchymem Pavelekem, který v Havířově provozuje Bistruck, zaměřený na street food jídla z celého světa. Společně uvařili oblíbené chilli s mletým masem a fazolemi.
nad 2 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Na oleji orestujte na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a řapíkatý celer. Po chvíli přidejte najemno nakrájenou cibuli a drcený česnek a znovu krátce restujte. Poté přidejte mleté hovězí maso a restujte, dokud se neodvaří veškerá šťáva, kterou maso pustí. V průběhu restovaní osolte a opepřete.
  2. Přidejte lžíci rajčatového protlaku, špetku mletého chilli a znovu krátce zarestujte. Přilijte víno a nechte ho lehce provařit, až se odpaří alkohol. Potom můžete přidat drcená rajčata a dle potřeby zeleninový vývar. Nechte na mírném ohni dusit pod pokličkou asi 2–2,5 hodiny.
  3. Nakonec přidejte slité a propláchnuté fazole a kukuřici, a dle potřeby ještě dochuťte solí, sušeným koriandrem a mletým chilli.
  4. Na talíři ozdobte listy čerstvého koriandru, limetkou a zakysanou smetanou. Podávejte například s basmati rýží.

PRIMA TIP: Tradičně se do chilli používají červené nebo černé fazole, ale v případě nouze klidně použijte bílé nebo borlotti, případně cizrnu.

Jak to bylo, šéfe? Chilli con carne podle Jáchyma Paveleka
Autor: FTV Prima / Hermina Press Jak to bylo, šéfe? Chilli con carne podle Jáchyma Paveleka
Jak to bylo, šéfe? Chilli con carne podle Jáchyma Paveleka
Autor: FTV Prima / Hermina Press Jak to bylo, šéfe? Chilli con carne podle Jáchyma Paveleka

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

reklama