Jáchym Pavelek

Jak to bylo, šéfe? Chilli con carne podle Jáchyma Paveleka

Moje hodnocení
6x

Ve čtvrtém díle Jak to bylo, šéfe? se Zdeněk Pohlreich potkal s kuchařem Jáchymem Pavelekem, který v Havířově provozuje Bistruck, zaměřený na street food jídla z celého světa. Společně uvařili oblíbené chilli s mletým masem a fazolemi.

4 porce
120 minut
americká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujte na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a řapíkatý celer. Po chvíli přidejte najemno nakrájenou cibuli a drcený česnek a znovu krátce restujte. Poté přidejte mleté hovězí maso a restujte, dokud se neodvaří veškerá šťáva, kterou maso pustí. V průběhu restovaní osolte a opepřete.
  2. Přidejte lžíci rajčatového protlaku, špetku mletého chilli a znovu krátce zarestujte. Přilijte víno a nechte ho lehce provařit, až se odpaří alkohol. Potom můžete přidat drcená rajčata a dle potřeby zeleninový vývar. Nechte na mírném ohni dusit pod pokličkou asi 2–2,5 hodiny.
  3. Nakonec přidejte slité a propláchnuté fazole a kukuřici, a dle potřeby ještě dochuťte solí, sušeným koriandrem a mletým chilli.
  4. Na talíři ozdobte listy čerstvého koriandru, limetkou a zakysanou smetanou. Podávejte například s basmati rýží.

PRIMA TIP: Tradičně se do chilli používají červené nebo černé fazole, ale v případě nouze klidně použijte bílé nebo borlotti, případně cizrnu.

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jáchym Pavelek


Přečtěte si také

Recepty