návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Jahodová bublanina

Hodnoceno: 0x
do 1 hodiny
Jahodová bublanina
Autor: Coolinářka Jahodová bublanina
Léty prověřený recept na voňavou jahodovou bublaninu, který je dotažený k úplné dokonalosti. :) Co si z jahod nejčastěji připravujete vy?

Postup

  1. Předehřejte horkovzdušnou troubu 160 °C.
  2. Pekáč (cca 30 x 20 cm) vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Oddělte bílky od žloutků, žloutky do misky a bílky do větší mísy, ve které je budete později šlehat.
  3. Vyšlehejte máslo s krupicovým a vanilkovým cukrem. Postupně zašlehejte žloutky a citronovou kůru.
  4. Do směsi pak přes síto přidejte mouku s práškem do pečiva a zamíchejte. Z bílků se špetkou soli ušlehejte tuhý sníh a nadvakrát ho opatrně přimíchejte do těsta.
  5. Těsto nalijte do pekáče, posypte nakrájenými jahodami a plátky mandlí. Pečte cca 30 minut do světle zlaté barvy.
  6. Po upečení nechte bublaninu zchadnout, pak ji nakrájejte a posypte moučkovým cukrem.

Coolinářka
Svatava Vašková

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

Související témata: Sladké