Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jahodová bublanina
Léty prověřený recept na voňavou jahodovou bublaninu, který je dotažený k úplné dokonalosti. :) Co si z jahod nejčastěji připravujete vy?
do 1 hodiny
20 ks porcí
Suroviny (20 ks porcí)
- změklé máslo 200 g
- krupicový cukr 200 g
- vejce (žloutky a bílky zvlášť) 4 ks
- nastrouhaná kůru z ½ citronu
- vanilkový cukr 1 sáček
- polohrubá mouka 120 g
- hladká mouka 80 g
- špetka soli
- prášek do pečiva 1 lžička
- jahody 400 g
- mandlové lupínky 2 hrsti
- moučkový cukr na posypání
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Předehřejte horkovzdušnou troubu 160 °C.
- Pekáč (cca 30 x 20 cm) vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Oddělte bílky od žloutků, žloutky do misky a bílky do větší mísy, ve které je budete později šlehat.
- Vyšlehejte máslo s krupicovým a vanilkovým cukrem. Postupně zašlehejte žloutky a citronovou kůru.
- Do směsi pak přes síto přidejte mouku s práškem do pečiva a zamíchejte. Z bílků se špetkou soli ušlehejte tuhý sníh a nadvakrát ho opatrně přimíchejte do těsta.
- Těsto nalijte do pekáče, posypte nakrájenými jahodami a plátky mandlí. Pečte cca 30 minut do světle zlaté barvy.
- Po upečení nechte bublaninu zchadnout, pak ji nakrájejte a posypte moučkovým cukrem.
Coolinářka
Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.
V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.
Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.
Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.