Suroviny
- máslo (změklé ) 200 g
- cukr krupice 200 g
- vejce (žloutky a bílky zvlášť) 4 ks
- citronová kůra (nastrouhaná ) z 1/2 citronu
- vanilkový cukr 1 sáček
- polohrubá mouka 120 g
- hladká mouka 80 g
- prášek do pečiva 1 lžička
- jahody 400 g
- mandle (mandlové lupínky) 2 hrsti
- moučkový cukr (na posypání)
- sůl špetka
Postup přípravy
- Předehřejte horkovzdušnou troubu 160 °C.
- Pekáč (cca 30 x 20 cm) vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Oddělte bílky od žloutků, žloutky do misky a bílky do větší mísy, ve které je budete později šlehat.
- Vyšlehejte máslo s krupicovým a vanilkovým cukrem. Postupně zašlehejte žloutky a citronovou kůru.
- Do směsi pak přes síto přidejte mouku s práškem do pečiva a zamíchejte. Z bílků se špetkou soli ušlehejte tuhý sníh a nadvakrát ho opatrně přimíchejte do těsta.
- Těsto nalijte do pekáče, posypte nakrájenými jahodami a plátky mandlí. Pečte cca 30 minut do světle zlaté barvy.
- Po upečení nechte bublaninu zchadnout, pak ji nakrájejte a posypte moučkovým cukrem.
Vyzkoušejte recept na nejrychlejší hrníčkovou bublaninu s třešněmi
Kompletní recept najdete ZDE