Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Hvězda korejské kuchyně: Bibimbap

4 porce
do 1 hodiny
Hvězda korejské kuchyně: Bibimbap
Hvězda korejské kuchyně: Bibimbap Autor: Vejce na 100 způsobů
Seznamte se s korejskou kuchyní v jedné misce. Na rýži, barevné zelenině a smaženém mase nebo tofu trůní vejce, smažené či syrové, podle libosti. Autentické chuti dosáhnete především díky kočchudžangu, speciální fermentované chilli pastě.
Reklama

Nové originální recepty, v kterých hraje hlavní roli vejce, najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...

Reklama

Postup

  1. Kočchudžang pastu smíchejte se sezamovým olejem, sójovou omáčkou a agávovým sirupem dohladka. Česnek utřete nebo prolisujte najemno a vmíchejte do omáčky. Bůček nakrájejte na 2,5cm kousky a přelijte přes něj polovinu omáčky. Promíchejte, zakryjte potravinářskou fólií a uložte na 1 hodinu do lednice.
  2. Rýži propláchněte vodou a uvařte ji podle návodu na obalu doměkka. Udržujte ji teplou (po uvaření ji schovejte například do peřin nebo do trouby předehřáté na 50 °C).
  3. Mrkev oloupejte a nakrájejte nebo nastrouhejte na tenké proužky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, jarní cibulku nasekejte nadrobno.
  4. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a osmažte v něm na střední vyšší stupeň mrkev doměkka. Přilijte sezamový olej, sójovou omáčku a agávový sirup a vařte zhruba 1 minutu. Přesuňte na talíř a ve volné pánvi opečte houby, mungo klíčky, cibuli a špenát. Zhruba za 2 minuty zavadne, zeleninu osolte, opepřete a odstavte.
  5. V jiné pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a osmažte v něm marinované maso i s marinádou, až je zcela propečené. Trvá to zhruba 5–8 minut a marináda se během této chvíle zredukuje a zhoustne. V další pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opečte vejce tak, aby byl žloutek ještě lehce tekutý.
  6. Do misek rozdělte horkou rýži, zeleninu a bůček. Doprostřed dejte smažené vejce a posypte jídlo nasekanou jarní cibulkou a sezamovými semínky. Podávejte se zbylou kočchudžangovou omáčkou.
Reklama

PRIMA TIP: Korejci jedí bibimbap promíchaný dohromady. Podle chuti přidejte kočchudžangovou omáčku. Tu seženete ve specializovaných asijských obchodech, např. Shin Food. Můžete ji najít i pod názvem gochujang.

Hvězda korejské kuchyně: Bibimbap  Foto: Hvězda korejské kuchyně: Bibimbap; foto: Vejce na 100 způsobů

Vejce na sto způsobů

Vejce na 100 způsobů Foto:

Vejce jsou nutričně nedocenitelnou součástí jídelníčku a nezáleží přitom na tom, zda je zařadíte do snídaní, salátů, jestli je máte radši vařená nebo je krájíte a připravujete z nich dresink, mícháte je do horké polévky nebo jsou součástí slaných koláčů a frittat. Vejce jsou zdrojem kvalitní bílkoviny. Vaječný žloutek i bílek jsou bohaté na nejrůznější živiny, přitom se nejedná o příliš drahou surovinu.

Tato kniha vám předkládá 100 zajímavých způsobů, jak vejce připravit, aby vás to nikdy nepřestalo nudit a abyste zazářili před nejednou návštěvou. Vejce natvrdo, naměkko, vejce ztracená i míchaná a mnohá další získají díky této publikaci zcela nový rozměr. Naučíte se je kombinovat do nečekaných kombinací, připravovat z nich pokrmy světové kuchyně, a dokonce z nich míchat i lahodné drinky, které uspějí na každém večírku. Vejce jsou neskutečně variabilní surovinou a o tom se díky této knize přesvědčíte i vy.

Vydalo nakladatelství Omega.

Objevte fantastický svět korejské kuchyně!

Přejedli jste se sushi? Objevte fantastický svět korejské kuchyně!

4 podniky, kde můžete objevovat korejské speciality

4 podniky, kde můžete objevovat korejské speciality

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama