návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Hrášková polévka s pórkem

4 porce
do 1 hodiny
Hrášková polévka s pórkem
Hrášková polévka s pórkem
Pokud byste chtěli čistě vegetariánskou verzi této polévky, stačí nahradit kuřecí vývar zeleninovým. Díky vejci a smetaně je navíc relativně sytá a může být výborným obědem.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rozehřejte máslo ve velkém hrnci na středním plameni. Přisypejte nakrájený pórek, cibuli, špetku soli a restujte na nižším plameni asi 8–10 minut. Stále míchejte, dokud nezesklovatí.
  2. Přidejte mražený hrášek, kuřecí vývar a promíchejte. Polévku přiveďte k varu a následně ihned snižte plamen a nechejte probublávat bez pokličky asi 15–20 minut, dokud nebude hrášek měkký.
  3. Opatrně přendejte polévku do mixéru a rozmixujte, ne úplně dohladka: nechte jí nějakou strukturu.
  4. Vraťte polévku do hrnce a opět povařte po dobu asi 5–10 minut, dokud nezhoustne. Dochuťte solí, pepřem a přidejte kajenský pepř a limetkovou šťávu. Než si připravíte zastřená vejce, vraťte hrnec s polévkou na plotnu na velmi nízký plamen a občas promíchejte.
  5. Nyní si připravte zastřená vejce. Vaří se v mírně vroucí osolené vodě s přidanou lžičkou octa. Syrové vejce vyklepněte do misky nebo naběračky, vodu v hrnci roztočte vařečkou jako vír a vejce do ní nechte opatrně sklouznout. Naběračkou pak bílek opatrně přehrňte přes žloutek a po minutě nebo dvou vejce děrovanou naběračkou vyjměte z vody.
  6. Polévku dodělejte přimícháním smetany. Servírujte ve velkých miskách, polévku posypte čerstvými bylinkami, pokapejte olivovým olejem a přidejte zastřené vejce.
Reklama

Hrášková polévka s pórkem 2 Foto: Hrášková polévka s pórkem, foto: bloggingoverthyme.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama