Najděte si recept
Na co máte chuť?

Hovězí s indonéskou pepřovou omáčkou a chřestem
Asijská kuchyně nabízí širokou plejádu rychlých pokrmů, na které nepotřebujete mnoho ingrediencí, a přesto vytvoříte fantastické jídlo. V nové kuchařce známého šéfkuchaře Jiřího Štifta jich najdete celou řadu, my jsme pro vás vybrali toto hovězí s chřestem a s výraznou omáčkou.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- hovězí roštěná, nakrájená na větší nudličky 400 g
- ústřicová omáčka 6 lžic
- sójová omáčka kikkoman 5 lžic
- sladká sójová omáčka 2 lžíce
- česnek, nasekaný najemno 3 stroužky
- velká sladká chilli paprička, očištěná a nasekaná najemno 1 ks
- kuřecí vývar 200 ml
- zelený chřest, nakrájený na 3cm kusy 100 g
- drcený bílý pepř 1 lžička
- Olej
- Sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Hovězí maso lehce osolte a namarinujte 2 lžícemi ústřicové omáčky, 1 lžící sójové omáčky, 2 lžícemi oleje. Nechte v chladničce odpočinout přibližně hodinu.
- Na středně rozpáleném oleji orestujte česnek a chilli do lehce nazlátlé barvy. Vsypte drcený pepř. Přidejte maso a restujte přibližně 4 minuty.
- Vlijte ústřicovou omáčku, sójovou omáčku, sladkou sójovou omáčku a kuřecí vývar. Provařte 7 minut a vložte zelený chřest. Vařte další 2 minuty, dokud chřest nezměkne. Okamžitě podávejte, nejlépe s jasmínovou rýži.
- Tip šéfkuchaře: Hovězí roštěnou můžete nahradit hovězí svíčkovou.
Hovězí s indonéskou pepřovou omáčkou a chřestem. Foto: Dobrého kari není nikdy dost...
Dobrého kari není nikdy dost – Neodolatelné recepty asijské kuchyně
Jiří Štift
Ostré, sladké, kyselé, slané, pikantní, aromatické, pálivé – pravé asijské jídlo typu „street food“ si můžete připravit doma a není to vůbec náročné.
Většinu surovin seženete bez problémů a nejlepší český šéfkuchař v oboru asijské gastronomie vás povede po ověřené cestě k jejich přípravě. Naučíte se rolky, knedlíčky, koláčky a sataje, saláty, pikantní polévky, skvělé pokrmy z woku, pokrmy zvané karí a přílohy jako indickou rýži, nudle, chleby, nány, parathy.
Vydalo nakladatelství Ikar v květnu 2014, fotografie: Alena Hrbková, počet stran: 224, doporučená cena: 349 Kč