zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Grilovaný filet z lososa s opečenými bramborami
Autor: Česko vaří s Pohlreichem Grilovaný filet z lososa s opečenými bramborami

Grilovaný filet z lososa s opečenými bramborami

Hodnoceno: 4x
Losos získává v našich končinách stále víc na oblibě. Není divu, je velmi chutný, a proto mu sluší jednoduchá rychlá úprava. Pochutnejte si na grilované rybě ovoněné spoustou čerstvých bylinek a svěžím citronem.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. V pánvi na mírném žáru prohřejte olivový olej s česnekem. Promíchejte a sundejte z plotny. Dejte do misky, přidejte citronovou šťávu i kůru a směs bylinek. Promíchejte.
  2. Rybí filety potřete připravenou směsí, osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. V pánvi grilujte jednotlivé filety nejprve kůží dolů, přibližně 4 minuty.
  3. Mezitím v pánvi na troše másla s olejem opečte dozlatova brambory.
  4. Filety otočte a pokračujte v grilování ještě 1 minutu. Poté je spolu s opečenými bramborami rozdělte na talíře.
  5. Každý filet přelejte zbývající šťávou z pánve, ozdobte kouskem citronu a podávejte.

Česko vaří s PohlreichemNová kuchařka!

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "Šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

reklama

Související témata: Česko vaří s Pohlreichem , Hlavní jídla