Najděte si recept
Na co máte chuť?

Grilované pak choi s asijskou zálivkou
Suroviny (2 porce)
Zálivka:
- Sezamový olej 1 lžička
- nastrouhaný zázvor 1 lžička
- najemno nasekaný česnek 2 stroužky
- rybí nebo sójová omáčka 1 lžíce
- Voda 2 lžíce
- třtinový cukr nebo med 1 lžička
- šťáva z poloviny limetky
- Chilli paprička
Postup
- Zelí rozkrojte na poloviny tak, aby drželo pohromadě, nevykrajujte košťál. Přiveďte v hrnci k varu vodu a zelí do ní ponořte. Stačí jen krátce (max. 2 minuty) zblanšírovat.
- Vyjměte a přendejte do ledové vody, nechte v ní zchladnout. Vyjměte a důkladně osušte. V kastrůlku na oleji orestujte zázvor s česnekem, přilijte rybí nebo sójovou omáčku, vodu, vsypejte cukr a posekanou chilli papričku a provařte. Dochuťte limetkovou šťávou.
- Zelí dejte na olej na grilovací pánev nejprve řeznou plochou a když se vytvoří hnědé mřížky, otočte na druhou stranu. Servírujte řeznou plochou nahoru, aby se mezery mezi listy vyplnily zálivkou a posypejte sezamem (můžete ho nasucho opražit). A pokud chcete, můžete přidat vajíčko.
Grilované pak choi s asijskou zálivkou; foto: V kuchyni vždy otevřeno
V kuchyni vždy otevřeno
Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.
V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.
Jak Andrea sama říká: „Na vaření mě baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“